K. Παπαδοπούλου στο CB: “Χτίζουμε κάτι καινούργιο”

0

Η Εθνική Γυναικών μπαίνει ξανά στις ζωές μας μετά από την… απενεργοποίηση των προηγούμενων ετών και η Κάλια Παπαδοπούλου βγαίνει μπροστά σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και θα κληθεί να κοουτσάρει τις πρώην συμπαίκτριες και αντίπαλές της, δημιουργώντας ένα “κράμα” εμπειρίας και ταλέντου.

Σαν παίκτρια άφησε εποχή, πραγματοποιώντας εξαιρετική καριέρα. Τα τελευταία χρόνια την είδαμε να συνδυάζει εξαιρετικά το αγωνιστικό, με την προπονητική, ενώ εδώ και μερικές ημέρες γύρισε εντελώς σελίδα και αφοσιώνεται στο κοουτσάρισμα.

Μετά την… καμμένη γη με την απουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να φτιαχτεί κάτι καλό. Η νεαρή κόουτς τον γνωρίζει και είναι πλήρως συνειδητοποιημένη για το δύσκολο έργο που ανέλαβε. Ωστόσο, έχει μάθει να της αρέσουν οι προκλήσεις και μπορεί να κερδίσει και αυτό το “στοίχημα”.

Λίγο πριν τους ΑΜΚΕ, το Cyprusbasket.net τη… συνέλαβε και την ανέκρινε εφ’ όλης της ύλης. Όπως πάντα μιλάει… έξω απ’ τα δόντια και δεν κρύβεται πίσω απ το δάχτυλό της.

Πώς είναι η πρώτη σου προετοιμασία ως προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας;

Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να εκπροσωπείς την χώρα σου σε αγώνες μικρών κρατών Ευρώπης… Νιώθω το αίσθημα της ευθύνης και είμαι έτοιμο να ανταποκριθώ στο ρόλο αυτό… Όσον αφορά το κομμάτι της προετοιμασίας είχαμε ένα τραυματισμό που μας αποσυντόνισε σαν ομάδα, αλλά και αυτό ανήκει στον αθλητισμό και καλό είναι να ξεπερνάμε τα εμπόδια που μας παρουσιάζονται και να γινόμαστε πιο δυνατοί πνευματικά. Πιστεύω ότι οι κοπέλες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην προετοιμασία και απομένει να το βγάλουν και στους επίσημους αγώνες.

Είναι νωπές οι μνήμες από το τελευταίο σου παιχνίδι σε διπλό ρόλο. Νιώθεις πως έχεις… σκοτώσει πλέον την παίκτρια μέσα σου;

Ο διπλός ρόλος ήταν πολύ δύσκολος και πολλές φορές μη διαχειρίσιμος… Αν δεν το περάσεις δύσκολα μπορείς να καταλάβεις και εύκολα μπορείς να κρίνεις… Όλο αυτό ανήκει στο παρελθόν και πρωταγωνίστριες είναι οι παίκτριες μου. Καλούμαι να ανταποκριθώ στο κομμάτι του προπονητή και από την θέση αυτή να βοηθήσω τις κοπέλες. Αγωνίστηκα πολλά χρόνια φορώντας το εθνόσημο στο στήθος και με τις εικόνες που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια θα προσπαθήσω να τις μεταφέρω στην ομάδα μου!

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τις παίκτριες; Έχουν δυνατότητα να διακριθούν στους ΑΜΚΕ;

Οι κοπέλες κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια, καμιά δεν είναι επαγγελματίας, οπότε το προσωπικό τους χρόνο τον θυσιάζουν στο γήπεδο… Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις είναι θετικές και πιστεύω αν μείνουμε συγκεντρωμένες στην «ταυτότητα» που θέλουμε να έχουμε σαν ομάδα, καταθέτοντας ψυχή στο γήπεδο, μπορούμε να διακριθούμε…

Πώς βλέπεις αυτό το “πάντρεμα” παλιάς και νέας γενιάς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Είσαι ικανοποιημένη από τη συνεργασία μεταξύ των κοριτσιών;

Είμαι της φιλοσοφίας ότι σε μια ομάδα πρέπει να παντρεύεις την εμπειρία με το ταλέντο… Δυστυχώς υπήρχε ένα χρονικό διάστημα που δεν δίνονταν τα κίνητρα στις κοπέλες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα χάσμα γενεών… Βλέπουμε βήματα βελτίωσης και ανάπτυξης, από την Ομοσπονδία έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα εθνικά κλιμάκια και με χαρά προσδοκούμε για την ανάπτυξη της κυπριακής καλαθόσφαιρας… Όσον αφορά το κομμάτι της Εθνικής ομάδας προσπαθούμε να χτίσουμε σε κάτι καινούργιο που σίγουρα χρειάζεται υπομονή, επιμονή και συνεχής προσπάθεια!

Πόσο είχε λείψει η Εθνική Γυναικών και πώς επηρέαζε η απουσία της τη γυναικεία καλαθόσφαιρα;

Η εθνική ομάδα έχει λείψει από την κυπριακή καλαθόσφαιρα, όμως στο χέρι μας είναι να δουλέψουμε και με την προσπάθεια μας να την κρατήσουμε «ενεργή» τα επόμενα χρόνια… Με χαρά βλέπω αρκετές ομάδες που δουλεύουν τα τμήματα υποδομής και εύχομαι στη συνέχεια να βγάλουμε και άλλους αθλητές… Παράδειγμα και κίνητρο η δική μας Εθνική, όπου υπάρχουν τέσσερις κοπέλες κάτω των 19 ετών… Με σωστή δουλειά όλοι μπορούν να γίνουν.