Κάλια Παπαδοπούλου (2/2): Εβίνα Μάλτση και Στέλλα Καλτσίδου μιλάνε για την Κάλια!  

0

Ολοκληρώνουμε το αποψινό μας αφιέρωμα για την Κάλια Παπαδοπούλου με το δεύτερο του μέρος.

Σε αυτό, όπως διαβάσατε και στον τίτλο, μιλάνε για την Κάλια, δυο θρύλοι της Ελληνικής (και όχι μόνο της Γυναικείας) καλαθόσφαιρας!

Αυτό, ήταν και σαν μια… συνέχεια για κάτι που είχαμε αναφέρει στο πρώτο μέρος, «Όταν σε εκτιμούν οι άξιοι» (έτσι το είχαμε αρχίσει)!

Χωρίς πολλά-πολλά, παραθέτουμε τις δηλώσεις των δυο Ελληνίδων διεθνών παικτριών:

Εβίνα Μάλτση: «Την Κάλια, τη γνώρισα πριν από 20 χρόνια στην Θεσσαλονίκη και η σχέση μας παραμένει φιλική μέχρι σήμερα

Μας ένωσε η αγάπη μας για το μπάσκετ και έχουμε περάσει αμέτρητες στιγμές μαζί , όμορφες και δημιουργικές

Η Κάλια λοιπόν έτσι όπως την γνώρισα ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ενέργεια και πάθος. Με αφοσίωση σε ότι αγαπούσε και έβαζε στόχο. Πεισματάρα και αποφασιστική έδινε πάντα το βήμα για να τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν. Πάντα ευδιάθετη και διασκεδαστική ήταν η ψυχή της παρέας

Χαρακτηριστικά που από ότι βλέπω την ακολουθούν μέχρι και σήμερα

Της εύχομαι λοιπόν συγχαρητήρια για έναν τόσο τιμητικό τίτλο – πρέσβειρα του ευ αγωνίζεσθαι – και ότι καλύτερο για την πορεία της από δω και πέρα»

Στέλλα Καλτσίδου

“Η Κάλια ήταν συμπαίκτρια μου στον Μέγα Αλέξανδρο όταν εγώ ήμουν 18χρονων!!! Ήταν παράδειγμα για μένα ο τρόπος που αντιμετώπιζε το παιχνίδι είτε ήταν επίσημο ματς είτε προπόνηση!

Πάντα στο 100%, με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πάθος για τη νίκη!! Ήταν ηγέτης στο γήπεδο χωρίς να προσπαθεί να το επιβάλλει! Άλλωστε, η μέχρι τώρα πορεία της, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και στην προπονητική, έχει αποδείξει τη δυνατή της προσωπικότητα!

Είχα την τύχη να την έχω κ συγκάτοικο μάλιστα στις αποστολές, γι’ αυτό και φωνάζουμε η μια την άλλη… «συγκ» μου! έμαθα πολλά από την Κάλια σε νεαρή ηλικία όχι μόνο μπασκετικά αλλά με βοήθησε πολύ και ψυχολογικά! Πίστευε σε μένα από την αρχή και προσπαθούσε πάντα να με «πιέσει» για να γίνομαι καλύτερη!! Πραγματικά πιστεύω ότι η Κύπρος είναι τυχερή να έχει στο δυναμικό της μια προπονήτρια και μια προσωπικότητα σαν την Κάλια! Να την έχει ο Θεός καλά και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσει να μας κάνει όλους υπερήφανους”!

Η πορεία της Κάλιας

Κλείνοντας το αποψινό αφιέρωμα, να παρουσιάσουμε την πορεία της Κάλιας, τόσο ως παίκτρια, όσο και ως προπονήτρια:

Ως παίκτρια, αγωνίστηκε, εκτός από την ΑΕΛ, στους Μέγα Αλέξανδρο, Θερμαϊκό, Χανιά, Ζίμενς (Ελλάδα), στη Γαλλική Λαβεϊρόν, όπως και στον Κεραυνό.

Ως προπονήτρια, εκτός από την Εθνική Γυναικών (2017-2019), δούλεψε στις κορασίδες της ΑΕΛ (2006-2008), στα παιδικά και εφηβικά τμήματα της ΑΕΛ (2011-2014), όπως και στη Γυναικεία ομάδα (2014-2017).

Υπάρχει προηγούμενο;

Όσον αφορά την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, η Κάλια κατάφερε κάτι σαν προπονήτρια, που μάλλον στα δικά μας χρονικά, δεν έχει προηγούμενο και είναι θέμα, αν υπάρχει και στην Ευρώπη!

Ανέλαβε ως βοηθός προπονητής στην Ανδρική ομάδα της ΑΕΛ και έπειτα, της ανατέθηκε και το γενικό πρόσταγμα!

Υπάρχει λοιπόν, τέτοιο προηγούμενο; (Επόμενο… ως τώρα, δεν υπάρχει)!