Κάτας: «Δεν είναι μεγάλο θέμα αν για 2 εβδομάδες δεν παίζουμε Παρασκευή στην Ευρωλίγκα»

0
BASKET LEAGUE 2020-2021 / ÐÁÏ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Όντεντ Κάτας, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με τον Άρη.

«Κάναμε πολύ καλή δουλειά για τα 3/4 του παιχνιδιού. Ο Μπρέι και οι νέοι παίκτες μπήκαν καλά στο παιχνίδι. Στο ημίχρονο αλλάξαμε πολλά από τα ζητούμενά μας. Πήραμε πολλά τρίποντα. Αλλά αυτό μας έδωσαν. Αμυντικά τα πήγαμε πολύ καλά. Αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Για την κατάσταση της ομάδας του σημείωσε πως: «Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Έχει πολλή ένταση. Είχαμε βρει ρυθμό αλλά το πρόβλημα με τον κορονοϊό μας άφησε πίσω. Η συνέχεια πολύ δύσκολη. Το είδαμε και στο Βερολίνο. Είχαμε δικαιολογίες αλλά δεν μένουμε σε αυτές. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας, αλλά δεν είμαστε σε top κατάσταση. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Είμαστε ο Παναθηναϊκός και κάθε βράδυ παλεύουμε».

Σε ερώτηση για τα παράθυρα του Ευρωμπάσκετ απάντησε ότι: «Είμαι προπονητής στο Ισραήλ για 4 χρόνια. Καταλαβαίνω το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας. Αλλά το να είσαι ο προπονητής της Εθνικής είναι πολύ ιδιαίτερο για όλους. Και για τον κόσμο. Όλοι θέλουμε να βλέπουμε τους καλύτερους. Το θέμα μεταξύ των δύο δεν το έχω καταλάβει ολοκληρωτικά. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να συμφωνηθεί το πρόγραμμα και από τους δύο. Βλέπουμε ότι μπορούμε να το διαχειριστούμε σε κάποιο βαθμό. Ελπίζω να μην είναι πολιτική το όλο θέμα. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να αγωνίζονται και παίκτες της Ευρωλίγκας. Θα είναι πολύ καλό για το μπάσκετ. Δεν είναι μεγάλο θέμα αν για 2 εβδομάδες δεν παίζουμε Παρασκευή. Ο κορονοϊός μας έδειξε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σχετικά με την κατάσταση του Νέντοβιτς και του Χεζόνια ανέφερε ότι: «Ο Νέντο είναι καλύτερα αλλά δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος να παίξει αυτή την εβδομάδα. Θα δούμε. Δεν βιαζόμαστε να αποφασίσουμε και δεν πρόκειται να ρισκάρουμε. Για τον Μάριο είναι γνωστές οι δυνατότητές του αλλά και η σχέση του με το κλαμπ. Δεν περίμενα ότι θα είναι ΟΚ να παίξει με την Μπαρτσελόνα, αλλά πρέπει να πω ότι ήρθε σε πολύ καλή κατάσταση, μοιάζει καλά και λογικά θα μπορεί να μας βοηθήσει τις επόμενες ημέρες. Αλλά ακόμα και για τους δύο δεν θέλουμε να πάρουμε κάποιο ρίσκο. Πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση. Ο Χεζόνια είναι μεγάλη υπόθεση για το κλαμπ. Έχει απίστευτα καλό χαρακτήρα και πολύ καλή αύρα στην ομάδα».

Ο προπονητής του Άρη, Σάββας Καμπερίδης, δήλωσε από την πλευρά του: «Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα και βάθος. Μέσα από τα συνεχόμενα ματς είχαμε κούραση. Προσπαθήσαμε να παίξουμε στο τέμπο του Παναθηναϊκού για να το εκμεταλλευτούμε. Στα 3/4 του ματς κάναμε καλή δουλειά. Βέβαια όταν παίζεις με ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό άμα χάσεις την συγκέντρωσή σου και βγεις από το πλάνο αυτά θα είναι τα αποτελέσματα.

Στο τέλος ο Παναθηναϊκός ανέβασε την ένταση και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη δύσκολη συνέχεια. Έχουμε παιχνίδια καθοριστικής σημασίας και ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουν και οι τραυματίες για να είμαστε όλοι και στις προπονήσεις. Να κάνουμε την προσπάθειάς μας και να παρουσιάσουμε το καλύτερό μας πρόσωπο από την επόμενη εβδιομάδα. Καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό. Είναι σε καλό μομέντουμ και νομίζω θα έχει εικόνα αντάξια της ιστορίας του συλλόγου».

Σε ερώτηση για την απουσία του Σλαφτσάκη είπε: «Ήταν ακόμα πιο δύσκολο για εμάς. Μιας και είχαμε ήδη απουσίες στους ψηλούς. Έβαλε μεγαλύτερο φορτίο στα παιδιά. Πάντα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε το 100%».

Coffee House