Κοινή ανακοίνωση των μελών της Ευρωλίγκας, τι έγινε με Μπερτομέου

0

Η ΓΣ της EuroLeague ολοκληρώθηκε και οι 11 μέτοχοι παραμένουν ενωμένοι και δεσμευμένοι στη γιγάντωση του θεσμού, με την διοργανώτρια αρχή να προτείνει την είσοδο των 11 ομάδων στο κέντρο αποφάσεων.

Έπειτα από τη σημερινή (26/4) έκτακτη συνάντηση των 11 ομάδων – μετόχων της ECA και του προέδρου – εκτελεστικού διευθυντή της EuroLeague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου, η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε επισήμως πως οι 11 ομάδες αναμένεται να έχουν λόγο στα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον θεσμό όπως τα τηλεοπτικά και οι χορηγίες.

Προς το παρόν ο Μπερτομέου παραμένει στη θέση του.

Αναλυτικά:

Η Εκτελεστική Επιτροπή των Μετόχων της ECA συνεδρίασε στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα 26 Απριλίου. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μετόχων της ECA συμφώνησαν στα ακόλουθα σημεία:

– Τα 11 κλαμπ δεσμεύονται πλήρως όσον αφορά την ενότητα που αποτελεί προϋπόθεση της συλλογικής προσπάθειας. Οι ομάδες είναι πεπεισμένες πως η ενότητα έχει πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια.

– Οι 11 ομάδες παραμένουν δεσμευμένες στο όραμά τους να πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα κοινά βήματα για να συνεχίσουν να στηρίζονται σε αυτή την επιτυχία, διατηρώντας τις διοργανώσεις της EuroLeague Basketball στα ίδια υψηλά επίπεδα.

– Η EuroLeague Basketball θα προτείνει μέτρα για την περαιτέρω ενσωμάτωση των 11 συλλόγων – μετόχων στη δομή διακυβέρνησης όλων των συλλογικών στοιχείων στην προσεχή Συνέλευση των Μετόχων της ECA.