ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται νέα μέτρα – Οι ειδικοί πάνε στον ΠτΔ σήμερα

0
Ζήτησε να δει τους Ειδικούς ο ΠτΔ

Τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να συναντήσουν στις 18:30 το απόγευμα σήμερα (4/1) τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε όπως συναντήσει τους Ειδικούς και να ακούσει τις απόψεις τους σε σχέση με τα νέα μέτρα.

Παρόν στη συνάντηση θα είναι επίσης οι Υπουργοί Υγείας, Οικονομικών, Παιδείας, Εργασίας και Δικαιοσύνης και ο Υφυπουργός Καινοτομίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ν Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τα αυστηρότερα μέτρα που προωθούνται

Θυμίζουμε πως είναι προγραμματισμένη για τις 3:00 σήμερα (4/1) το απόγευμα ηνέα σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με την Συμβουλευτική Επιτροπή για τον κορωνοϊό στην οποία θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας όπως διαμορφώνεται μετά τα χιλιάδες κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Τα κρούσματα ήταν και χθες Δευτέρα πάνω από 5000 και τις τελευταίες 10 μέρες ξεπέρασαν τις 28000 συνολικά. Παράλληλα οι νοσηλείες ξεπέρασαν τις 200 με τις εντατικές να γεμίζουν και να προκαλούν ανησυχία στους αρμοδίους.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουμε νέα αυστηροποίηση μέτρων με στόχο την αναχαίτιση της νέας έξαρσης και την αύξηση των εμβολιασμών τόσο με 1η όσο και με 3η δόση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Image


Coffee House