ΚΥΠΡΟΣ – ΙΣΡΑΗΛ … συνεργασία

0

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είχε πραγματοποιήσει τον προηγούμενο Δεκέμβριο συνάντηση στο Τελ Αβίβ, με την αντίστοιχη ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης του Ισραήλ, η οποία σκοπό είχε την ενδυνάμωση του πρωτόκολλου συνεργασίας που έχουν μεταξύ τους οι δύο εθνικές ομοσπονδίες.

Ένα από τα θέματα που είχαν συζητηθεί και αποφασιστεί στην συνάντηση ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε διάφορα θέματα, μεταξύ άλλων και αυτό της εκπαίδευσης των προπονητών των δύο χωρών και της ανταλλαγής εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων.

Τις προηγούμενες ημέρες στα πλαίσια προπονητικού σεμιναρίου που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία του Ισραήλ για τους προπονητές αναπτυξιακών ηλικιών, στο οποίο πέρα από τους εκπαιδευτές της Ισραηλινής Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Pini Gershon, παρουσίασε και ο Κύπριος προπονητής Αντώνης Κωνσταντινίδης. Οι δύο θεματικές ενότητες που παρουσίασε αφορούσαν την «Άμυνα στο pick n roll με κορυφή και side με τον center και τον power forward» και «Αμυντικές επιστροφές». Το σεμινάριο παρακολούθησαν 30 περίπου προπονητές αναπτυξιακών ηλικιών.

Σημειώνεται ότι οι κοινές συμμετοχές σε προπονητικά προγράμματα των δύο Ομοσπονδιών, θα ενδυναμωθούν περαιτέρω από τη νέα αγωνιστική περίοδο, τόσο όσο αφορά την εκπαίδευση προπονητών σε προπονητικά σεμινάρια, όσο και σε ανταλλαγή εκπαιδευτών από τις 2 χώρες.