Μαρκόπουλος: “To Champions League θα βελτιώσει τις εγχώριες λίγκες”

0

Δηλώσεις παραχώρησε ο Σούλης Μαρκόπουλος κατά την διάρκεια της Media Day του συλλόγου.

Ο προπονητής του “Δικεφάλου του Βορρά” εξήγησε πως το Champions League θα βοηθήσει τα τοπικά πρωταθλήματα, ανέλυσε την Rosa Radom, αντίπαλο του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα και σχολίασε την ένταξη των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων στην ομάδα.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το Champions League: «Είναι ένας νέος θεσμός. Θέλουμε να επιτύχει. Ένας θεσμός που θα βελτιώσει την αξία που έχουν τα τοπικά πρωταθλήματα και μακάρι να πετύχει για να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι οι ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουμε, είναι πολύ καλές. Δεν ξέρουμε ακόμα πως θα εμφανιστούν στο γήπεδο, αλλά ξέρουμε ότι έχουν μεγάλη βαρύτητα ως ομάδες».

Για την Rosa Radom: «Είναι μια καλή ομάδα, η οποία έχει γρήγορους παίκτες. Προσπαθούν να παίξουν, πάρα πολύ τον αιφνιδιασμό, έχουν έξω από τη γραμμή των τριών πόντων αρκετή ευστοχία. Δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρο να τρέξουν και να σουτάρουν. Πρέπει πάνω στους βασικούς τους παίκτες, ο πιο σπουδαίος είναι ο ψηλός του ο Τζάκσον, να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί μπορεί να μας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Έχουν και δυο πόιντ γκαρντ που παίρνουν πάρα πολλές προσπάθειες. Γενικά είναι μια ομάδα, η οποία δεν έχει πολύ βαθύ ρόστερ, αλλά είναι αρκετά δεμένη και έμπειρη, γιατί είναι αρκετά προχωρημένης ηλικίας».

Για το γεγονός ότι η διαδικασία που ξεκινάει με τα παιχνίδια ανά τρεις είναι άγνωστη για πολλούς από τους νέους παίκτες: «Ο λαός λέει «το αγώι κάνει τον αγωγιάτη». Πρέπει να συνηθίσουν σε αυτό το στοιχείο, να παίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα και να είναι πανέτοιμοι. Εμείς εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους λέμε σε κάθε παιχνίδι, τι είναι ο αντίπαλος, τι θα αντιμετωπίσουν μέσα στο γήπεδο, ώστε να κάνουμε πιο εύκολο το έργο τους και από εκεί και πέρα, να εφαρμόσουν αυτά τα οποία θα τους πούμε. Πολλές φορές ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να τα κάνεις πράξη και οι εμπειρίες οι αγωνιστικές πρέπει να βρεθούν μέσα στο παιχνίδι».

Για το Eurocup: «Είναι πολύ καλές ομάδες. Είναι ομάδες που θα μπορούσαν να παίζουν άνετα στην Euroleague. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι έχουμε 14 παιχνίδια. Είναι μακρύ χρονικό διάστημα και σιγά-σιγά σε βάζει σε αυτή τη φιλοσοφία. Σου δίνονται αρκετές ευκαιρίες για να προχωρήσεις στο θεσμό, αν εσύ έχεις την ανάλογη απόδοση, η οποία χρειάζεται για να μπορείς να προχωρήσεις».

Για την προσαρμογή των νέων παικτών: «Στο δέσιμο της ομάδας, σίγουρα θα βοηθήσει. Δε θα βοηθήσει, στο ότι αυτοί θέλουν να τους κάνεις αρκετή ατομική προπόνηση, για να τους περάσεις ορισμένα στοιχεία που θέλεις από το δικό σου παιχνίδι, για να μπορούν να παρουσιάζονται πολύ πιο έτοιμοι στις δικές σου επιλογές. Αυτό θα είναι ένα πρόβλημα. Με την πάροδο του χρόνου, πιστεύω να κάνουμε και τα δύο με την πάροδο του χρόνου, όσο μπορούμε καλύτερα».