Μέγας Αλέξανδρος και εκτός γηπέδων!

0

Για μας, ο Αλέξανδρος Βεζέγκοφ, είναι “Κύπριος”! Εδώ γεννήθηκε, εδώ έμαθε τα πρώτα μυστικά της πορτοκαλιάς μπάλας, μυστικά που ο ίδιος τα «αποκρυπτογράφησε» τόσο καλά, σε σημείο που τον έφεραν… κατάφατσα με την πόρτα του ΝΒΑ, αλλά το γεγονός ότι δεν προτίμησε να αγωνισθεί με τη φανέλα της Εθνικής μας (όπως, πάντως έκανε η αδελφή του, η Μικαέλλα), αλλά θέλησε να φορέσει τη φανέλα της χώρας απ` όπου κατάγεται, της Βουλγαρίας, αυτό είναι ένα αναφαίρετο ΔΙΚΑΙΩΜΑ του και ΜΠΡΑΒΟ του!

Γιατί ΜΠΡΑΒΟ του, αφού είναι ένα αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα του;

Πολύ απλά, επειδή η Βουλγαρία είναι η πατρίδα του και αν ένα παιδί από Κύπριους γονείς, γεννιόταν στο εξωτερικό και θα ήθελε να φορέσει τη φανέλα της δικής μας Εθνικής, δεν θα λέγαμε μπράβο του, επειδή προτίμησε να φορέσει τη φανέλα της χώρας από όπου κατάγεται;

Όλα αυτά (τα αυτονόητα) δεν αλλάζουν βέβαια, την πεποίθηση μας, ότι ο Αλέξανδρος είναι Κύπριος, για τους λόγους που ανέφερα στην αρχή!

Βλέποντας τον στη φετινή χρονιά, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, για δεύτερη αγωνιστική περίοδο, είδαμε έναν Αλέξανδρο που απέδειξε, αυτό που ήδη ξέραμε και που (φυσικά) πιστεύαμε και πιστεύουμε!

Ότι μαζί με τον Παπανικολάου, έχει την ικανότητα να διαδεχθεί το ντουέτο αγωνιστικής ηγεσίας της βαριάς ερυθρόλευκης φανέλας, ως διαδοχή του ντουέτου, Σπανούλη-Πρίντεζη!

Χθες λοιπόν, ο Αλέξανδρος Βεζέγκοφ, έκανε μια δωρεά προς το νοσοκομείο της πόλης από όπου κατάγεται, στη Βουλγαρία (Μπότεβγκραντ), όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες, στην προσπάθεια του, να βοηθήσει τον κόσμο που υποφέρει, αυτή η του η πράξη, αποτελεί μιαν απόδειξη ότι ο χαρακτηρισμός «Μεγαλέξανδρος» που του είχαμε κατά καιρούς, αποδώσει, τώρα, αποδεικνύεται και εκτός γηπέδων!

Ο Αλέξανδρος, προστέθηκε σε αυτήν τη λίστα με τα ονόματα των ΑΝΘΡΩΠΩΝ, οι οποίοι σε αυτές τις δύσκολες μέρες, δεν σκέφτηκαν μόνο τον εαυτό τους!

Ο κόσμος, τον αποθέωσε αρκετές φορές και με τη σειρά του, αποθεώνει τον κόσμο!