Ο Ντέιβις είναι ο ψηλός που όλοι θα ήθελαν να έχουν…

0

Η επιλογή του Ουίλ Ντέιβις από τον Δημήτρη Κουκούρη ίσως να μπέρδεψε ορισμένους, που αμφισβήτησαν τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Όσοι, όμως, ήξεραν περί τίνος πρόκειται, είχαν διαφορετική άποψη. Φαίνεται πως τελικά ο παίκτης θα εξελιχθεί σε… λίρα εκατό.

Ο «μακρυχέρης» σέντερ της Πετρολίνα ΑΕΚ δεν είχε… φανταχτερά στατιστικά ούτε στον Κολοσσό Ρόδου, ούτε στη G-League, όμως παντού αποτέλεσε μια χρήσιμη μονάδα και πάνω απ’ όλα έναν παίκτη που κάνει καλύτερη την ομαδική λειτουργία. Δεν είναι ψηλός (γύρω στο 2.03μ) και δυνατός, όμως έχει τον τρόπο τους να κάνει τη διαφορά.
Τρανό παράδειγμα η φοβερή του παρουσία κόντρα στον Προμηθέα, απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο όπως ο Οκτάβιους Έλις, αλλά και η μεγαλειώδης εμφάνισή του κόντρα στον Κεραυνό. Δεν τα πήγε άσχημα στο ματς με την Κύμη, απλά εκεί έχασε κάποια εύκολα καλάθια.

Γενικά στο σκοράρισμα είναι καλός, αλλά μερικές φορές χάνει… δικά του σουτ. Παρόλα αυτά είναι ικανός να βάλει σε σταθερή βάση 10-20 πόντους, εφόσον βρει ρυθμό. Στην άμυνα είναι άκρως αποτελεσματικός, καθώς επίσης και στα ριμπάουντ, όπου κάνει τη διαφορά. Γενικά διαθέτει ένα πολύ καλό πακέτο και στη Λάρνακα πιστεύουν πως θα καλύψει και με το παραπάνω το κενό του Σέρσι, ο οποίος είχε τελείως διαφορετικό στυλ και έκανε συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο παιχνίδι.