Ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο κλαμπ

500

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τον Σύλλογο που σέβεται και τιμά το παρελθόν του και τις στιγμές που ράγισαν και οι πέτρες στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του βιώνουν στιγμές που αδυνατείς να περιγράψεις με λόγια μέσα από λίγες λέξεις και παραγράφους. Ο οργανισμός όλου του Συλλόγου ζει και αναπνέει για τις ημέρες που είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Για τις στιγμές που αποδεικνύουν ακόμη μια φορά πως οι «πράσινοι» αποτελούν ένα τεράστιο κλαμπ στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ένα μπασκετικό κλαμπ που έχει σπάσει εδώ και δεκαετίες τα δεσμά των ελληνικών συνόρων και κυματίζει τη σημαία του στα μεγαλύτερη ύψη της Ευρώπης. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος και το δημιούργημα του έχουν αλλάξει όλη την οπτική και την προσέγγιση προς το άθλημα και πλέον ο Δημήτρης το πάει σ’ ένα πιο εξελιγμένο επίπεδο.

Το λάβαρο του κυρίου Παύλου (δεν είναι δόκιμος ο όρος για έναν ά άνθρωπο που «έφυγε» αλλά για εμάς ήταν, είναι και θα είναι ο κύριος Παύλος) βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης για πάντα στην οροφή του ΟΑΚΑ με τα δάκρυα να είναι ποτάμια στο τελετουργικό και στη στιγμή που Θανάσης και Δημήτρης στάθηκαν μπροστά στις χιλιάδες των Παναθηναϊκών για να ζήσουν όλοι ενωμένοι αυτή τη μεγαλειώδη στιγμή.

Αυτό ήταν το λιγότερο που μπορούσε να γίνει για τον μεγάλο Παύλο Γιαννακόπουλο που πήρε τον Παναθηναϊκό από τα τσιμέντα της Λεωφόρου και τον έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Όλο αυτό που έχτισε είναι και αυτό που τον τιμά όλες αυτές τις ημέρες. Είναι αυτό που έχει ακαδημίες πρότυπο, είναι αυτό που τίμησε τον Διαμαντίδη καλώντας την ΤΣΣΚΑ στην Αθήνα αποσύροντας τη φανέλα του μια για πάντα, κάνοντας το ίδιο που είχε γίνει και για τον Αλβέρτη. Είναι αυτό το κλαμπ που τίμησε τους Μποντίρογκα, Βράνκοβιτς, Φώτση, Μήτσο και Φράγκι το 2015 στο αλησμόνητο honouring our legacy. Είναι αυτό το κλαμπ που έμαθε να μην ξεχνά και να τιμά πάντα το παρελθόν του.

Με αυτά κληρονομιά Φενέρ, Μακάμπι, Χίμκι βρίσκονται στην Αθήνα για να τιμήσουν τη μνήμη του εμβληματικού και αείμνηστου ηγέτη της παναθηναϊκής οικογένειας δημιουργώντας ένα μίνι final 4 στο ΟΑΚΑ. Μόνο τα λόγια αυτών των ανθρώπων (π.χ. Ομπράντοβιτς, Μιζράχι αρκούν για να καταλάβεις).

Μέσα σε όλα αυτά βλέπουμε έναν Παναθηναϊκό χτισμένο για να παλέψει για όλους τους τίτλους και αύριο θα κάνουμε μια αποτίμηση όλων όσων είδαμε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Απλά, η εικόνα του Παύλου Γιαννακόπουλου τα επισκίασε όλα.

ΥΓ: Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Cyprusbasket ήταν εκεί και το έζησε όλο αυτό από απόσταση αναπνοής.

Coffee House