Ο Τίγκας φέρνει στον Κεραυνό… 2 ψηλούς; – Ο προγραμματισμός του Λείβα

Σε μία σπουδαία κίνηση με παρόν και… μπόλικο μέλλον προχώρησε η διοίκηση του Κεραυνού καταφέρνοντας να αποσπάσει την υπογραφή του 18χρονου Φίλιππου Τίγκα. 

Μία κίνηση που αν μη τι άλλο σκιαγραφεί και τη συνέχεια του προγραμματισμού των ερυθροκιτρίνων. Τι εννοούμε; Με την κάθοδο του Τίγκα στο “Κώστας Παπαέλληνας” ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης έχει πλέον στη φαρέτρα του 3 διεθνείς γκαρντ (Μιχαήλ, Ραζή & Τίγκα).

Η… λογική λέει πως η πολυτέλεια αυτή δείχνει μια διαφορετική προσέγγιση στον προγραμματισμό αφού με βάση το περσινό ρόστερ (με Ροζέλ και Ρόρι επίσης στα γκαρντ) η ίδια συνταγή (με 2 ξένους γκαρντ) πιθανόν να επέφερε υπερφόρτωση στους “κοντούς”.

Αυτό που πιθανόν να δούμε κατά την επιλογή των ξένων από τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη είναι αρχικά το κομμάτι που -επί της ουσίας- έλειψε από την ομάδα την περσινή χρονιά. Δηλαδή την προσθήκη ενός ‘rim protector’. Ένα ‘σκιάχτρο’ αν προτιμάτε στην καθομιλουμένη με εμφανή αθλητικά προσόντα που θα βελτιώσει την άμυνα πάνω από το στεφάνι αλλά θα συνεισφέρει και στα ριμπάουντ (που πλήγωσαν τον Κεραυνό στους τελικούς).

Εικάζουμε πως θα προστεθεί ένας ηγετικός σκόρερ στη γραμμή των γκαρντ που θα αποτελεί επιθετικά μία μόνιμη απειλή και θα δημιουργεί για τον εαυτό του (σε στυλ εφάμιλλο με αυτό του Ροζέλ) ενώ γρίφο αποτελεί το τρίτο κομμάτι του παζλ. Θα επιλέξει το τεχνικό τημ έναν καλαθοσφαιριστή με έφεση στο ποστ (όπως ήταν ο Ουίλιαμσον) ή θα προτιμήσει έναν καλαθοσφαιριστή που θα φέρει ‘μακριά χέρια’, αγωνιζόμενος στο 3&4 με έφεση στο μακρινό σουτ ανοίγοντας το γήπεδο.

Όπως και να’χει θεωρούμε απίθανο να δούμε 2 ξένους γκαρντ στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν.