Οι Κύπριοι κάνουν τη διαφορά στην Πετρολίνα ΑΕΚ! – ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

0

Οι γηγενείς αθλητές της ΑΕΚ την οδηγούν εκ του ασφαλούς σε μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά και την κρατούν σταθερά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ή πλειονότητα των Κυπριακών ομάδων βασίζεται στους ξένους παίκτες. Οι Αμερικανοί είναι αυτοί που κάνουν τη δουλειά στην επίθεση. Η επιλογές των ξένων καθορίζουν εν πολλοίς την πορεία και τη βαθμολογική τους θέση.

Ωστόσο, με την Πετρολίνα ΑΕΚ είναι αλλιώς. Οι νταμπλούχοι έχουν καλούς ξένους, αλλά αυτοί που κάνουν τη διαφορά, αυτοί που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες είναι οι γηγενείς παίκτες της.

Αυτό αποδείχθηκε και στην χθεσινή αναμέτρηση με την Ανόρθωση, όπου οι Ιάκωβος Παντελή, Ρομπέρτο Μαντοβάνη, Άρης Κορωνίδης και Σωτήρης Μανωλόπουλος (Ελλαδίτης αλλά αγωνίζεται στην Εθνική Κύπρου) οδήγησαν την ΑΕΚ στην άνετη νίκη. Από κοντά και ο Ανδρέας Σιζόπουλος, ο οποίος αποτελεί σταθερή αξία.

Ας δούμε τι έκαναν χθες:

  • Ο Παντελή ήταν καταπληκτικός έχοντας 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ!
  • Ο Μαντοβάνη ήταν διψήφιος με 10 πόντους, ο Κορωνίδης προσέθεσε 9, ο Μανωλόπουλος σκόραρε 8 και ο Σιζόπουλος προσέθεσε 6.

Ας δούμε όμως και τα νούμερα των προαναφερθέντων μετά τις 15 πρώτες αγωνιστικές:

  • ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗ: 12.1 πόντοι, 3.9 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ σε 14 ματς.
  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: 14.5 πόντοι, 3.1 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ σε 15 ματς.
  • ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΑΝΤΟΒΑΝΗ: 7.7 πόντοι, 4.4 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ σε 7 ματς.
  • ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ: 11.4 πόντοι, 4.3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 7 ματς.
  • ΑΡΗΣ ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ: 3.7 πόντοι, 1.4 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ σε 15 ματς.

Το συμπέρασμα; Καλοί οι ξένοι αθλητές, αλλά αυτοί που κάνουν τη διαφορά είναι οι γηγενείς. Εκείνοι πρέπει να αποτελούν τον βασικό κορμό των ομάδων ώστε να έρθουν οι επιτυχίες.

Coffee House