Όλα όσα αλλάζουν στην Κύπρο από την Κυριακή – 11 χαλαρώσεις

0
Τέλος η μάσκα για παιδιά κάτω των 12 ετών – Τέλος και η καραντίνα για στενές επαφές

12 νέες χαλαρώσεις τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη Κυριακή 15/5 με ποιο σημαντική την κατάργηση του safepass από όλους τους χώρους πλην τους οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές, νοσηλευτήρια, ιατρικά κέντρα, ιατρεία και κέντρα αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα από  από 15/5 θα τεθούν σε ισχύ και οι σημαντικές χαλαρώσεις που πήρε το Υπουργικό στις 20/4 αλλά και δύο αποφάσεις που πήρε κατά την σημερινή του συνεδρία ως ακολούθως:

  1.  από τις 15 Μαΐου 2022, την αναστολή του μέτρου υποχρεωτικής επίδειξης Safe Pass σε όλους τους χώρους. Εξαιρούνται οι επισκέπτες σε οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές, νοσηλευτήρια, ιατρικά κέντρα, ιατρεία και κέντρα αποκατάστασης.
  2.  από τις 15 Μαΐου 2022, οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές, νοσηλευτήρια θα επιτρέπονται με την προσκόμιση Rapid test ισχύος 48 ωρών και PCR ισχύος 72 ωρών για άτομα που δεν κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, και καμία υποχρέωση για τα άτομα που κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (προϋποθέσεις κατηγορίας μέσης επιτήρησης).

    Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ