OMONOIA/Το μυστήριο του Ιρλανδού

0

Ο coach της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Daniel Nelson, συστήνεται στους φίλους του C.B. μέσα από μια φιλική συζήτηση με τον Κώστα Εγγλέζο, στην παρουσία του Team Manager του τριφυλλιού, Κυριάκου Αδάμου.

Εκείνο που φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά ήταν το ότι ο coach Nelson πρόκειται για έναν πολύ ευχάριστο συνομιλητή με σιγουριά στις απόψεις του, με αυτοπεποίθηση όσον αφορά την αγωνιστική του φιλοσοφία, ενώ σε όλες τις τοποθετήσεις του, υπήρχε παικτοκεντρική προσέγγιση αλλά και μια κοινωνιολογική οπτική ματιά. Όταν ξεκινόυσε να αναπτύσσει κάποιο θέμα που αναδυόταν από την κουβέντα μας, φαινόταν ότι το ζόυσε και ένιωθες ως συνομιλητής το πάθος που έχει ο άνθρωπος αυτός για το basket.
Το βιογραφικό του coach συγκαταλέγεται μέσα στα πλουσιότερα όσον αφορά ξένους προπονητές που δούλεψαν στον τόπο μας. Εκτός Ιρλανδίας εργάστηκε στην Αγγλία, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία και Αυστραλία όπου είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει ως βοηθός στην Εθνική Ομάδα Αντρών. Συνεργάζεται τα τελευταία επτά χρόνια επίσης με την BAM Basic Athletic Measurements, ένα  διεθνούς εμβέλειας οργανισμό που έχει την ευθύνη αξιολόγησης μέσω μετρήσεων στα NBA DRAFTS αλλά και στην GLEAGUE.
Όσον αφορά στην αγωνιστική του φιλοσοφία, εκείνο που θεωρεί πολύ ουσιώδες είναι ότι οι παίκτες πρέπει να  αντιληφθούν και να νοιάζονται για τις ευθύνες που τους ανατίθενται. Να διατηρούν ψηλό ανταγωνιστικό πνεύμα, να σκέφτονται κάθε κίνηση τους χωρίς να μετακινούνται τυχαία, ώστε να υπηρετούν τους συγκεκριμένους ρόλους όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.
Για το πρώτο φιλικό με αντίπαλο την ΕΝΑΔ μου είπε ότι είχε επικεντρωθεί αποκλειστικά στη δική του ομάδα και αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει και στη συνέχεια γιατί πιστεύει ότι πρώτα πρέπει να κτίσεις εσωτερικά και μετά θα είσαι έτοιμος να αναλωθείς στο τι κάνουν οι υπόλοιποι.
Μιλήσαμε για τη νέα κατεύθυνση που πέρνει το basket στις μέρες μας και ο coach Nelson μου έδειξε τη δυσαρέσκεια του γιατί η εξέλιξη αυτή εξουδετέρωσε τον ψηλό παίκτη όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αφού όλοι πλέον αμυντικά προσαρμόζονται με αλλαγές. Μου ανέφερε επίσης ότι το τίμημα πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν οι κλασικοί σέντερ αφού μειώθηκε στο ελάχιστο το παιχνίδι μέσα στο καλάθι φέρνοντας σαν παράδειγμα τον Μιλουντίνοφ έναν παίκτη που θαυμάζει ιδιαίτερα.
Κλείνοντας την κουβέντα μας δεν δίστασε να μου δείξει το προσωπικό του ενδιαφέρον για τον νεαρό παίκτη του Διγενή Ακρίτα Μόρφου, Μαξίμ Μελετίου. Αυτό φανερώνει χαρακτηριστικά ότι ο Daniel Nelson πάτησε γερά τα πόδια του στη Κύπρο και ότι ήδη σκέφτεται την επόμενη μέρα.
Το C.B. εύχεται στον coach Nelson καλή παραμονή στην Κύπρο και καλή επιτυχία στην νέα αγωνιστική προσπάθεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.