Παίκτης ανακοίνωσε στο σάιτ της FIBA πως είναι ομοφυλόφιλος

0

Ο Μάρκο Λέμαν έκανε γνωστό τον σεξουαλικό του προσανατολισμό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIBA.

 

Όλο και περισσότεροι αθλητές δεν διστάζουν πλέον να δηλώνουν ανοιχτά τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Ο Μάρκο Λέμαν, ένας επαγγελματίας παίκτης 3×3 από την Ελβετία, το έκανε μέσω από την επίσημη ιστοσελίδα της FIBA!

«Αφιερώνω αυτή την κίνηση σε όλους όσοι δεν θέλουν να ζουν πλέον διπλή ζωή, που ανήκουν σε ένα σύστημα που δεν τους αναγνωρίζει. Είναι για τις επόμενες γενιές, ώστε να ζουν μια ελεύθερη αθλητική ζωή χωρίς να κρύβονται. Είναι και για μένα, ώστε να π-άψω να ζω με αυτό το εμπόδιο. Ονομάζομαι Μάρκο Λέμαν, είμαι 27 ετών και αποφάσισα ότι δεν θα περιμένω μέχρι να αποσυρθώ για να ανακοινώσω ότι είμαι gay», αναφέρει.

Στο κείμενό του αποκαλύπτει πόσο επηρέασε την ψυχολογία του αυτή η προσπάθεια να παρουσιάσει έναν διαφορετικό εαυτό από τον πραγματικό του και πόσο ελεύθερος νιώθει μετά από αυτή τη δημόσια παραδοχή. «Ένας αθλητής μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο όταν είναι ήρεμος μέσα του. Εγώ από σήμερα θα είμαι! Τώρα, με συγχωρείτε, προσπαθώ να κερδίσω το World Tour και να προκριθώ με την Ελβετία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024».

Star Balm