Παναθηναϊκός: Το αφιέρωμα στο σπουδαίο Αντώνη Φώτση

0

Ο Φώτσης πήγε στον Παναθηναϊκό από τον Ηλυσιακό το 1997 σε ηλικία μόλις 16 ετών! Εκείνη την εποχή εθεωρείτο ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ κι ο “Μπάτμαν” φρόντισε στην καριέρα να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες.

Ο Φώτσης πήγε στον ΠΑΟ από τον Ηλυσιακό το 1997 σε ηλικία μόλις 16 ετών! Εκείνη την εποχή εθεωρείτο ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ κι ο “Μπάτμαν” φρόντισε στην καριέρα να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες.

Καθιερώθηκε στον ΠΑΟ και σε ηλικία 19 ετών, το 2000, πρωταγωνίστησε στον τελικό της Θεσσαλονίκης, στη δεύτερη κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τους “πράσινους”.

Ήταν ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ κι όπως ορθώς σημειώνει ο Παναθηναϊκός στο αφιέρωμα, εξελίχθηκε σε ένα από τα καλύτερα και πιο μοντέρνα “τεσσάρια” στη σύγχρονη ιστορία.

Ο Φώτσης έφυγε κι επέστρεψε τρεις φορές στον Παναθηναϊκό και κατέκτησε 19 τίτλους με το “Τριφύλλι”! Πιο συγκεκριμένα, πήρε τρεις φορές την Ευρωλίγκα, δέκα φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας κι άλλες έξι το κύπελλο.

Έχει πάρει επίσης το πρωτάθλημα Ισπανίας με τη Ρεάλ και ήταν στις ομάδες της Εθνικής μας που πήρε τα μετάλλια σε Βελιγράδι (χρυσό το 2005 στο Ευρωμπάσκετ), Σαϊτάμα (ασημένιο το 2006 στο Παγκόσμιο) και Πολωνία (χάλκινο το 2009 στο Ευρωμπάσκετ).

Εurohoops.net

 

Coffee House