Πιττάκας:”Στον όμιλο μας αντιμετωπίζουμε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού 3×3 αλλά και του παγκοσμίου”

0

Η μεγαλύτερη διεθνής διοργάνωση της Ευρώπης στο 3×3 βρίσκεται προ των πυλών. Το Ισραήλ φιλοξενεί το FIBA Europe Cup 3×3 και η Εθνική μας δηλώνει μετά από ένα εντυπωσιακό προκριματικό το παρών της. Το συγκρότημα του Ηρακλή Πιττάκα θα καταθέσει το άπαν των δυνάμεων του προκειμένου να αντλήσει πλήθος θετικών στοιχειών από αυτή την ιστορική παρουσία.

Η Εθνική μας αντιμετωπίζει αύριο στο πλαίσιο του 4ου ομίλου, Βέλγιο (17:05) και Λετονία (18:55). Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Ηρακλής Πιττάκας «άνοιξε τα χαρτιά του», μιλώντας για το τουρνουά.

Τα συναισθήματα πριν τη μεγάλη πρόκληση: «Νιώθω περήφανος και αρκετά ικανοποιημένος που οι προσπάθειες που κάνουμε μαζί με την ομοσπονδία τα τελευταία 2 χρόνια αποδίδουν καρπούς ! 2 ιστορικές προκρίσεις στη τελική φάση του euro πέρσι με τις γυναίκες και φέτος με το αντρικό είναι πραγματικά ένα  τεράστιο κατόρθωμα που μιλάει από μόνο του».

Για το επίπεδο του ομίλου: «Στον όμιλο μας αντιμετωπίζουμε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού 3×3 αλλά και του παγκοσμίου. Οι Λετονοί είναι  οι 1οί που πήραν Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και στην σύνθεση τους έχουν τα 2 τους μεγάλα αστέρια Λασμάνις και Μιέζις. Οι Βέλγοι είναι ανερχόμενη δύναμη με 700 παιχνίδια σχεδόν στα πόδια τους».

Οι στόχοι : «Ήρθαμε μεν για την εμπειρία αλλά θα τα δώσουμε όλα και να κυνηγήσουμε ότι μας αναλογεί.Τα παιδιά που απαρτίζουν την αποστολή είναι έμπειροι καλαθοσφαιριστές και αρκετά ικανοί για να είμαστε στο γήπεδο ανταγωνιστικοί. Νιώθουμε καλά μη έχοντας να χάσουμε κάτι, χωρίς άχγος και πίεση

Στόχος μας είναι να κερδίσουμε ότι μπορούμε μέσα από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και να το απολαύσουμε».

Κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα άλλα 5 παιδιά που έμειναν πίσω για διάφορους λόγους Σάιμον, Τίγκας, Μαντοβάνη, Τρετιάκοφ και Πασιαλή για την άψογη συνεργασία μου είχαμε και να ξέρουν ότι θα παίξουμε και γι’ αυτούς».