Σελλάς στο CB: «Μας πείσμωσε η απώλεια του πρωταθλήματος»

0

Ο Πρόεδρος της Πετρολίνα ΑΕΚ, Βασίλης Σελλάς, μίλησε αποκλειστικά στο CB και τον Νεοκλή Θεοχαρίδη για τη νέα χρονιά και την πρόκληση της Ευρώπης!

Η ΑΕΚ έχει μπει δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι υπογράφοντας παίκτες αξίας, αλλά και ορισμένους νεαρούς φερέλπιδες. Πρόκειται σαφώς για κινήσεις ουσίας που δείχνουν παράλληλα ότι η απώλεια των περσινών τίτλων πείσμωσε τους ανθρώπους της ομάδας της Λάρνακας.

Αυτό φαίνεται και μέσα από τις δηλώσεις του προέδρους της, Βασίλη Σελλά στο CyprusBasket και τον Νεοκλή Θεοχαρίδη.

«Πέρσι με το τρίτο πιο υψηλό προϋπολογισμό καταφέραμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα έως το τελευταίο σουτ. Συνάμα αυτό δεν σημαίνει και κάτι, γιατί θεωρώ ότι αγωνιστικά έπρεπε να κατακτούσαμε ένα τίτλο. Ανεξαρτήτως budget η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει τίτλους. Μπορεί να χάσαμε το πρωτάθλημα πέρσι, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτό θα μας κάνει καλό. Η συσπείρωση και η συμπαράσταση του κόσμου στους περσινούς τελικούς ήταν συγκλονιστική. Είτε χάναμε, είτε κερδίζαμε το τραγούδι δεν σταματούσε. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα στην ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζουν έμπρακτα να στηρίζουν και να ενισχύουν την ομάδα. Αυτό έδειξαν και οι μέχρι τώρα κινήσεις της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι. Ανυπομονούμε για την έναρξη της καλαθοσφαιρικής χρονιάς. Μοναδικός στόχος μας την φετινή σεζόν είναι να ανταποδώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους την αγάπη και την συνεχή τους στήριξη, επαναφέροντας την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει.

Προχωρήσαμε σε σημαντική ενίσχυση με ποιοτικούς παίκτες, κρατώντας παράλληλα τον βασικό κορμό που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Επίσης υπογράψαμε ταλαντούχους νεαρούς διεθνείς καλαθοσφαιριστές πράγμα το οποίο δείχνει ότι η ΑΕΚ δεν σκέφτεται μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρώσουμε το ρόστερ μας με την προσθήκη ξένων καλαθοσφαιριστών».

Σε ερώτηση αναφορικά με τους στόχους της ομάδας στην Ευρώπη και την κλήρωση στο Fiba Europe Cup, ο πρόεδρος της ΑΕΚ μας είπε τα ακόλουθα: «Οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις πλέον έχουν αλλάξει και ο λόγος είναι ότι αρκετές ομάδες που ήταν στο Eurocup έφυγαν και πήγαν στο Champions League και οι ομάδες που ήταν στο Champions League έφυγαν και πήγαν στο FIBA Europe Cup. Έτσι το επίπεδο και σε αυτή τη διοργάνωση που αγωνιζόμαστε ανέβηκε.

Παλαιότερα υπήρχε χρονιά που δύο ομάδες από την Κύπρο συμμετείχαν απευθείας στους ομίλους ενώ τώρα θα πρέπει να παίξουμε 3 παιχνίδια νοκ άουτ».

Ο κ. Σελλάς αναφέρθηκε στους προσεχείς ευρωπαϊκούς αντιπάλους της ΑΕΚ: «Για την Θορ γνωρίζουμε ότι το μπάσκετ στην Ισλανδία έκανε σημαντικά άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, ωστόσο είναι ένα παιχνίδι που θεωρώ ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Τώρα όσον αφορά στον ημιτελικό θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τους Antwerp Giants . Πρόκειται για μία πολύ δυνατή ομάδα από το Βέλγιο, με συμμετοχή στο Champions League τα τελευταία χρόνια και με μεγάλο προϋπολογισμό. Αντιλαμβάνεστε ότι ο βαθμός δυσκολίας από παιχνίδι σε παιχνίδι ανεβαίνει και σε περίπτωση νίκης θα κληθούμε να παίξουμε με κάποια εκ των Gottingen Γερμανίας και Sporting Πορτογαλίας».

Κλείνοντας έκανε ένα τελευταίο σχόλιο για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Ο κόσμος της ΑΕΚ να συνεχίσει να είναι δίπλα στην ομάδα. Να είναι σίγουροι ότι φέτος η ΑΕΚ θα παίζει ωραίο μπάσκετ και για ακόμη μια χρονιά θα διεκδικήσει όλους τους τίτλους. Προτού όμως φτάσουμε εκεί, προέχει ο σημαντικός επαναληπτικός αγώνας της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων του Champions League. Την ερχόμενη Τρίτη 26/07/22 η ώρα 18:30 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αρένα»!