ΣΟΚ: Φρουρός σχολείου της Λευκωσίας είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

0

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στις 16.1.2020 –σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία– για αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς, κατά παράβαση διατάξεων του Ν91(Ι)/2014, επέβαλε σε κατηγορούμενο ηλικίας 28 ετών από τη Λευκωσία, διάφορες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη, ποινή άμεσης φυλάκισης 4 ετών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος ήταν φρουρός ασφαλείας σε Λύκειο της Επαρχίας Λευκωσίας. Εκμεταλλευόμενος την εγγύτητα του με μαθητές του σχολείου, προσέγγισε συνολικά πέντε εξ αυτών (τέσσερις που φοιτούσαν στη Γ΄ Λυκείου, ηλικίας μεταξύ 17-18 ετών και έναν που φοιτούσε στην Α’ Λυκείου, ηλικίας 16-17 ετών) και έθεσε σε εφαρμογή ένα καλοστημένο σχέδιο που περιλάμβανε τη δημιουργία ψεύτικων προφίλ (με γυναικείο όνομα) στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και στην εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων και πολυμέσων Messenger.

Έπειτα ώθησε τους μαθητές να αποστέλλουν στα εν λόγω προφίλ, γυμνές φωτογραφίες και βίντεο στα οποία προέβαιναν σε σεξουαλικού χαρακτήρα ενέργειες, λέγοντας τους, ότι, τα προφίλ ανήκαν σε κάποια επιτήδεια κοπέλα που μάζευε γυμνές φωτογραφίες στο τηλέφωνο της.

Τους διαβεβαίωσε ότι με τον τρόπο αυτό θα βοηθούσαν την Αστυνομία στη σύλληψη της κοπέλας και μάλιστα, για τη βοήθεια τους, θα λάμβαναν και μεγάλη χρηματική ανταμοιβή. Στην πραγματικότητα δημιουργός, κάτοχος και διαχειριστής των εν λόγω προφίλ, ήταν ο ίδιος ο κατηγορούμενος και όλα έγιναν προς ικανοποίηση των σεξουαλικών του ορμών και προτιμήσεων. Η υπόθεση ανακαλύφθηκε όταν ένας από τους μαθητές πρόσεξε ότι ο τρόπος ηλεκτρονικής γραφής του κατηγορούμενου ομοίαζε μ’ αυτό της υποτιθέμενης κατόχου των εν λόγω προφίλ.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε άμεση παραδοχή και απολογία και ήταν καθαρού ποινικού μητρώου.

Πέραν της φυλάκισης, το Δικαστήριο εξέδωσε και διάταγμα που απαγορεύει δια παντός στον κατηγορούμενο να εργασθεί σε οποιοδήποτε χώρο όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά.

Πηγή: newsbomb.com.cy