Συνεχίζεται η προετοιμασία για την Εθνική Ανδρών (pics & vid)

0

O Παναγιώτης Γιανναράς, έχοντας στο επιτελείο του όλους τους διεθνείς καλαθοσφαιριστές, συνεχίζει την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε την προετοιμασία του με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας, και ετοιμάζεται για το ταξίδι στο Σαν Μαρίνο και την συμμετοχή στους ΑΜΚΕ, με στόχο φυσικά την κατάληψη της 1ης θέσης και του χρυσού μεταλλίου.

Σίγουρα το έργο της Εθνικής μας ομάδας δεν θα είναι εύκολο απέναντι στο Μαυροβούνιο, που είναι μία μεγάλη σχολή με καταπληκτικούς αθλητές, το οποίο έχει κερδίσει την πρόκριση του στο Ευρωμπάσκετ. Παρόμοια δεδομένα ισχύουν και για την Ισλανδία, η οποία επίσης θα συμμετέχει στο Ευρωμπάσκετ, και έχει ένα αρκετά δυνατό σύνολο.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ανδρών στους ΑΜΚΕ:

Τρίτη 30/5 Ισλανδία – Κύπρος

Τετάρτη 31/5 Κύπρος – Λουξεμβούργο

Πέμπτη 1/6 Κύπρος – Μαυροβούνιο

Παρασκευή 2/6 Κύπρος – Ανδόρρα

Σάββατο 3/6 Κύπρος – Σαν Μαρίνο

Για την καλύτερη δυνατή της προετοιμασία, η Εθνική Ανδρών θα μεταβεί στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για να δώσει δύο φιλικά παιχνίδια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα με την Cobalt, τον επίσημο αερομεταφορέα των Εθνικών Ομάδων της ΚΟΚ, και εκεί θα αγωνιστεί κόντρα στις ομάδες του Περιστερίου και του Αμύντα στις 23 και 24 Μαΐου αντίστοιχα, ενώ στις 25/5 θα είναι η επιστροφή της ομάδας στην Κύπρο, και η συνέχεια της προετοιμασίας μέχρι και την αναχώρηση για τους ΑΜΚΕ στις 28/5.

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ανδρών, κ. Παναγιώτης Γιανναράς, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ για την εξέλιξη της προετοιμασίας της ομάδας και τα επόμενα βήματα πριν τους ΑΜΚΕ:

«Βρισκόμαστε στην δεύτερη βδομάδα της προετοιμασίας. Η πρώτη βδομάδα ήταν πιο αναγνωριστική για να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα παιδιά. Είχαμε κάποιους παίκτες που είχαν μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα, και άλλους τόσους οι οποίοι ερχόντουσαν με τουλάχιστον τρεις βδομάδες αποχή. Σιγά σιγά μπαίνουμε σε ένα ρυθμό. Ετοιμαζόμαστε μέχρι το τέλος της βδομάδας να πάμε αν δώσουμε κάποια φιλικά στην Αθήνα. Δυστυχώς θα είναι η μοναδική ευκαιρία που θα έχουμε να δούμε την ομάδα σε αγωνιστικό ρυθμό. Στόχος για εμάς θα ήταν ένα μετάλλιο, χρώματος χρυσού θα έλεγα. Νομίζω για όλους μας είναι μεγάλο στοίχημα και ευελπιστώ πως όλα θα πάνε καλά και θα τα καταφέρουμε να φέρουμε το χρυσό».

Εκ μέρους των καλαθοσφαιριστών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μίλησε ο Άρης Κορωνίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Είμαστε στο αρχικό κομμάτι της προετοιμασίας μας. Θα πάμε και στην Αθήνα για κάποια φιλικά, όπου ο προπονητής θα βγάλει κάποια συμπεράσματα και ευελπιστούμε να είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες. Σίγουρα όποτε πηγαίνουμε στους ΑΜΚΕ ο στόχος είναι να πάρουμε την 1η θέση. Θεωρώ πως η ομάδα φέτος είναι πολύ καλή. Ήρθαν κάποια νέα παιδιά με αρκετό ταλέντο, που σίγουρα θα χρειαστούν στην ομάδα. Για να μας δίνουν και εμάς τους πιο μεγάλους ενέργεια, και για να παίρνουν κάποιες εικόνες και να μπούνε πιο δυνατά στην ομάδα σιγά σιγά».

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο: