Το… μπαλάκι στον Ιτούδη

0

Η ΕΟΚ δεν έχει ακόμα επίσημη ενημέρωση από τους πρωταθλητές Ευρώπης, η ΤΣΣΚΑ δεν προτίθεται να βγάλει ανακοίνωση σχετικά με τον Δημήτρη Ιτούδη και την Εθνική ομάδα κι έτσι το… μπαλάκι περνάει στον Έλληνα προπονητή.

Η διάδοχη κατάσταση σε ό,τι αφορά τον πάγκο της Εθνικής ομάδας μετά την ήττα από την Κροατία στο Προολυμπιακό τουρνουά και τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΟΚ που βρίσκεται στην αναζήτηση νέου ομοσπονδιακού προπονητή αντί του Φώτη Κατσικάρη.

Μάλιστα ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν εκείνος που βρέθηκε, σε πρώτη φάση, στο μυαλό των ανθρώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας ως εκείνος που θα κοουτσάρει την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ 2017, στον όμιλο του Ελσίνκι. Ο Ιτούδης κατέκτησε την EuroLeague με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Βερολίνο κι εν συνεχεία υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ευρώπης ως το 2019 ενώ έχει κάνει μια πρώτη κουβέντα με την πλευρά της ΕΟΚ σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.

Ο 46άχρονος προπονητής βρέθηκε χθες (11/2) στο Σότσι για το All Star Game της VTB United League και αναφέρθηκε σε Ρώσους δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας τις επαφές με την Ομοσπονδία και τονίζοντας πως θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση τη Δευτέρα (13/2). Τα δεδομένα μέχρι στιγμής έχουν ως εξής. Κατ’ αρχάς, δεν εμπλέκεται κάπου η ρωσική ομοσπονδία. Το ζήτημα έχει να κάνει μόνο με τις τρεις πλευρές. Την ΤΣΣΚΑ, την ΕΟΚ και τον Ιτούδη. Στη Ρωσία δεν υπάρχει κανονισμός όπως στη Liga Endesa που να απαγορεύει στους προπονητές να δουλεύουν, παράλληλα, σε πάγκους εθνικών ομάδων.

Από ‘κει και πέρα, η ΕΟΚ δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ενημέρωση από τους πρωταθλητές Ευρώπης σχετικά με τις προθέσεις τους. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr από τη Ρωσία, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν προτίθεται να βγάλει κάποια ανακοίνωση σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Το αν, δηλαδή, θα επιτρέψει ή όχι στον Έλληνα προπονητή να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία.

Στο μεταξύ, το gazzetta.gr απαρίθμησε τα θετικά και τις δυσκολίες του εγχειρήματος, όπως δηλαδή τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεσούσης της σεζόν και το αν μια ομάδα με το μέγεθος της ΤΣΣΚΑ θα επιτρέψει στον προπονητή της να έχει part time απασχόληση με εθνική ομάδα. Υπομονή, λοιπόν, μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, θετικά ή αρνητικά.

Πηγή: gazzeta.gr

Image


Coffee House