Τρία χρόνια χωρίς τον Θανάση: Οι κορυφαίες ιστορίες του «Τυφώνα» του Παναθηναϊκού (pics + vids)

0

Ο θάνατος του Θανάση Γιαννακόπουλου σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια είχε βυθίσει σε πένθος την οικογένεια του «τριφυλλιού». «Αντίο μεγάλε Θανάση… Ο τιτάνας της Παναθηναϊκής οικογένειας, Θανάσης Γιαννακόπουλος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι σήμερα το πρωί μετά από πολύμηνη μάχη…»έγραφε τότε το SDNA και σύσσωμος ο ελληνικός αθλητισμός, μαζί με το ευρωπαϊκό μπάσκετ, έσπευσαν να στείλουν συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Βλέπετε, άπαντες, ακόμα κι όσοι δεν ήταν μέσα στους «πράσινους» αναγνώριζαν τη σπουδαία προσφορά του ίδιου και της οικογένειάς του στον Παναθηναϊκό και τα σπορ στην Ελλάδα. Ο «Τυφώνας» ήταν πάντα εκεί για το αγαπημένο του «τριφύλλι». Στο μπάσκετ έβγαινε μπροστά, ενώ διετέλεσε πρόεδρος των «πράσινων» ερασιτεχνικών τμημάτων από το 1999 μέχρι το 2009 αλλά και στο βόλεϊ. Ο ιστορικός παράγοντας ήταν δίπλα στην ομάδα που λάτρεψε, βοηθώντας όπως και όποτε μπορούσε.

Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν μικρός και ζητούσε σαν… χάρη από τον πατέρα του να πάει στο γήπεδο, για να δει τον Παναθηναϊκό. «Επειδή ήμουν αριστούχος μαθητής, το μόνο που ζητούσα από τον πατέρα μας ήταν να πάω γήπεδο. Μου έδινε λοιπόν, ένα ταλιράκι, πήγαινα στους όρθιους με 2,5 δραχμές, έπαιρνα μια γκαζόζα και δέκα καραμέλες», είχε εξηγήσει ο ίδιος αργότερα σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει.

Φυσικά, η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους, εντός κι εκτός Ελλάδας: αμέτρητα τρόπαια, μεγάλες στιγμές, χαμόγελα, ιστορικές προσωπικότητες και η δημιουργία μιας αυτοκρατορίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ