Ξεκινάει το πιο… μάγκικο πρωτάθλημα

0

Το  Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος, το πιο όμορφο και μάγκικο όλων, αρχίζει αυτό το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου με δύο αγώνες.

Στη Λεμεσό ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει τον Ήφαιστο στο κλειστό γήπεδο του Γυμνασίου Ζακακίου, ενώ ο ΑΠΟΠ αγωνίζεται έναντι των Nicosia Team Rollers στο κλειστό γήπεδο Αφροδίτη. Και οι δύο αγώνες αρχίζουν στις 4:00 μ.μ.

Η καλαθόσφαιρα με τροχοκάθισμα αποτελεί γεγονός για την Κύπρο εδώ και 7 περίπου χρόνια. Στην τελευταία αγωνιστική χρονιά αγωνίζονταν τέσσερις ομάδες: η Nicosia Team Rollers στην Λευκωσία, οι Απόλλωνας και  Ήφαιστος στη Λεμεσό και ο ΑΠΟΠ στην Πάφο.

Τα σωματεία  λαμβάνουν μέρος στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος, τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας και οι συμμετέχοντες  μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο της Κυπελλούχου και Πρωταθλήτριας Κύπρου. Οι ομάδες σε συνεργασία με την ΚΟΚ καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος. Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία ομάδας και στην Λάρνακα.

Οι ομάδες τροχοκαθίσματος απαρτίζονται κυρίως από άτομα με αναπηρία (άντρες και γυναίκες) αλλά και από αρτιμελείς παίχτες οι οποίοι συμμετέχουν ως εθελοντές. Πέραν των ατόμων  που λαμβάνουν μέρος  στο αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχουν και εθελοντές οι οποίοι στηρίζουν ποικιλοτρόπως τα σωματεία.