ΠΩΣ ΕΣΚΑΣΕ Η “ΒΟΜΒΑ” ΜΕ ΑΝΤΕΡΣΟΝ!

0

Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου είναι η μεγάλη κερδισμένη της 7ης αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία ΟΠΑΠ Ανδρών, έπειτα από το βαρυσήμαντο διπλό, με διψήφια διαφορά που έκανε στο γήπεδο της Ομόνοιας. Κλειδί γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία ήταν μεταξύ άλλων η παρουσία του Ρασάντ Άντερσον. Πώς έφτασε ένας τέτοιος παίκτης στην Κύπρο; Το cyprusbasket.net έχει το ρεπορτάζ…

O Νικόλας Παπαδόπουλος είχε ετοιμάσει το σκάουτινγκ για το μεγάλο ντέρμπι, περιμένοντας τον Τάουενς. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο “Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερίας”. Αντ’ αυτού, ο τεχνικός των “πρασίνων” είδε έναν συμπατριώτη του αποχωρήσαντα παίκτη. Μια άγνωστη φιγούρα για το κυπριακό μπάσκετ, αλλά ιδιαίτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό, λόγω της εξαιρετικής του παρουσίας στο Αιγάλεω κατά τη διάρκεια της σεζόν 2006-2007.

Πρόκειται για παίκτη πρώτης γραμμής, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία στη γαλλική Χάβρη και φέτος είχε βρει στέγη στο Ιράν. Ωστόσο, ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας του στέρησε το τεράστιο συμβόλαιο που είχε και τον έστειλε στα… αζήτητα.

Ο Γιάννης Λίβανος ως εξαιρετικός γνώστης της αγοράς αποφάσισε να ρισκάρει μόλις του προτάθηκε ο χαρισματικός σκόρερ. Μέχρι στιγμής δεν είχε βρει κάποιον που έστω να τον πλησιάζει σε αξία και έτσι τα έπαιξε όλα για όλα φέρνοντας έναν παίκτη κλάσης, που προερχόταν -ωστόσο- από αγωνιστική απραξία. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και η ιστορία δικαίωσε πανηγυρικά τον ταλαντούχο προπονητή της ΕΝΠ.

Παρότι προερχόταν από το… τζετ λακ και μόλις μία προπόνηση, ο Ρασάντ Άντερσον έκανε θραύση στο χθεσινό παιχνίδι, σκοράροντας 32 πόντους. Μάλιστα, οι 28 μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, όπου και έγινε η μεγάλη ανατροπή.

Τέτοιοι παίκτες είναι “λαχεία”. Είτε τα τραβάς και βγαίνεις κερδισμένος, είτε πηγαίνεις στα… σίγουρα και βαλτώνεις. Η παρουσία του θα αλλάξει επίπεδο την ομάδα του Παραλιμνίου και στόχος του τεχνικού τιμ είναι να τον εντάξει όσο πιο άμεσα γίνεται στην υπόλοιπη ομάδα, ώστε να συνεχίσει τις μεγάλες εμφανίσεις, χωρίς να διαταράξει τις ισορροπίες.

Εξάλλου, η ΕΝΠ είναι ΟΜΑΔΑ και δεν θα πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός πως χθες στο τελευταίο λεπτό του ματς με την Ομόνοια αγωνίστηκε μόνο με Κύπριους παίκτες!

Coffee House