ΑΤΥΧΗ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ Η ΑΕΚ ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ

0

Άτυχη για δεύτερη συνεχόμενη, ευρωπαϊκή της εβδομάδα, στάθηκε η Πετρολίνα ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τη Ροβινάρι (71-75), στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup. Τουλάχιστον, το ροζ φύλλο κατέληξε σε κυπριακά χέρια, καθώς στον αντίπαλο πάγκο καθόταν ο Αντώνης Νικολαΐδης.

Η ομάδα του Γιώργου Κετσελίδη κυριάρχησε από το ξεκίνημα και πρόσφερε καλό μπάσκετ στον κόσμο της (1.000 άτομα) που βρέθηκε στο “Κίτιον” και έδινε συνεχώς παλμό. Ωστόσο, από το 25′ και μετά (αποκορύφωμα το τελευταίο δεκάλεπτο) τα πράγματα άλλαξαν. Οι Ρουμάνοι έκαναν τη μεγάλη ανατροπή, δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα της ομάδας της Λάρνακας και έφτασαν στην επικράτηση.

Πέραν των ασταμάτητων Λαμόντ Μακ και Καλίστας Εζιούκβου, οι Αμερικανοί Τρουπς, Μάιλς και Ντιγκς ήταν οι καταλύτες στο ματς, ενώ η ΑΕΚ ήταν εξαιρετικά άτυχη σε τρίποντα του Παντελή και του ΜακΦάντεν στα τελευταία λεπτά, τα οποία αν είχαν μπει, θα άλλαζαν πλήρως την εικόνα του ματς.

Ο σλοβενικός “πύργος” της Πετρολίνα, Πρίμοζ Μπρέζετς έκανε θραύση κοντά στο καλάθι, έχοντας 24 πόντους 4/7 βολές και 10/18 δίποντα, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ, όμως η εμφάνισή του δεν αρκούσε. Συγκλονιστική εμφάνιση και από τον Ιάκωβο Παντελή, ο οποίος έβαλε μεγάλα σουτ και έβγαλε ενέργεια. Καλά διαστήματα είχε ο Δανός, Γκίλινγκ, όντας πάντως άστοχος στα τρίποντα, ενώ βοήθησε αρκετά ο Πέτροβιτς, καθώς και ο Τρισόκκας, που πάλευε με ψυχή απέναντι στους ψηλούς της Ροβινάρι.

Δεκάλεπτα: 24-20, 43-35, 59-52, 71-75

Πετρολίνα ΑΕΚ (Κετσελίδης): Παλάλας, Βον 3, Μπρέζετς 24, Κοιλαράς, Πέτροβιτς 8 (2), ΜακΦάντεν 4, Ρόουντι 4, Τρισόκκας 4, Γκίλινγκ 10, Παντελή 14 (3).

Ροβινάρι (Κωνσταντινίδης): Μάιλς 9 (1), Τρουπ 11 (1), Εζιούκβου 16, Σάντα, Μακ 17, Ραντοσάβλιεβιτς, Άκτας, Γκουτοάλα 7, Ντιγκς 11 (1)

Coffee House