Εξαιρετικοί NBA Friends, πέτυχαν σπουδαία νίκη επί των Warriors

0

Την πιο μεγάλη τους νίκη στο Πρωτάθλημα πέτυχαν χθες βράδυ οι NBA Friends, οι οποίοι πέρασαν θριαμβευτικά από το κλειστό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, επικρατώντας των τοπικών Warriors με 72-80 και επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι έχουν πολύ ψηλές δυνατότητες για φέτος. Για τους Warriors αυτή ήταν η 2η ήττα στο Πρωτάθλημα, η οποία πιθανώς να ήταν και εκτός προγράμματος, μπορεί μεν να μην είναι καταστροφική όμως θα μεγαλώσει κάπως την απόστασή τους από την κορυφή της Βαθμολογίας.

Image

Η ομάδα του Παναγιώτη Μπακόπουλου έκανε πιθανότατα την καλύτερη της φετινή εμφάνιση, έκανε ρεκόρ πόντων με τους 80 που σημείωσε και έφτασε στο τέλος στην 4η της νίκη σε 7 αγώνες και μάλιστα επί των περσινών Πρωταθλητών, σε έναν αγώνα με αρκετή ένταση, νεύρα και αποβολές. Έχοντας τον ..σεληνιασμένο Κωνσταντίνο Σελιτά σε τρελά κέφια (πέτυχε 33 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασσίστ και efficiency score 30), αιφνιδίασε τους “Πολεμιστές” μπαίνοντας φορτσάτα από το ξεκίνημα του αγώνα και δείχνοντας ότι ήταν αποφασισμένη να παλέψει τον αγώνα μέχρι τέλους.

Ήδη από την 1η περίοδο, οι NBA Friends προηγήθηκαν με 9-15 και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ανέβασαν ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ στο 30-39. Η ομάδα του Αντρέα Τσιατίνη στην ανάπαυλα αφυπνίστηκε, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στη συνέχεια και με τη λήξη της 3ης περιόδου εξολόθρευσε την διαφορά που έκτισαν οι φιλοξενούμενοι με συνοπτικές διαδικασίες φέρνοντας το ματς στα ίσα: 54-54. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι Warriors είχαν το μομέντουμ για να πάρουν και τη νίκη στην τελευταία περίοδο, τα “φιλαράκια” είχαν αντίθετη άποψη!

4 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, οι “Πολεμιστές” είχαν προβάδισμα με βραχεία κεφαλή 64-63. Απ’ εκείνο το σημείο και μετά όμως μέχρι και το τέλος, το ματς ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενουμένους. Με 15 σερί πόντους του Σελιτά πήραν σαφές προβάδισμα με 6-7 πόντους, το οποίο παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να ανατρέψουν, κατάφεραν και διατήρησαν μέχρι τέλους φτάνοντας σε ένα πραγματικά σπουδαίο διπλό.

Κορυφαίος για τους νικητές προφανώς ο Κωνσταντίνος Σελιτάς, ο οποίος όμως είχε την πολύτιμη συμπαράσταση των Αυγερόπουλου και Ανδρέου. Ο 1ος μάλιστα πέτυχε και double-double (17 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Από τους ηττημένους, MVP ήταν ο Σοφοκλής Σοφοκλέους με 15 πόντους, 14 ριμπάουντ, 7 ασσίστ και efficiency score 31! Τον ακολούθησαν σε συνεισφορά οι Μιχάλης Σάββα και Χρίστος Διαμαντής.

Συνολικά, τα στατιστικά του αγώνα είχαν ως εξής:

Κατηγορία EUC Warriors NBA Friends
Ευστοχία – 1π. 12/21 (57%) 10/16 (63%)
Ευστοχία – 2π. 24/48 (50%) 26/51 (51%)
Ευστοχία – 3π. 4/21 (19%) 6/19 (32%)
Ριμπάουντ (Α) 26 24
Ριμπάουντ (Ε) 11 12
Ασσίστ 16 15
Κλεψίματα 9 8
Λάθη 12 12
Κοψίματα 1 0

Τους πόντους των 2 ομάδων πέτυχαν:

EUC Warriors: Μιχάλης Σάββα 20(2), Σοφοκλής Σοφοκλέους 15, Χρίστος Διαμαντής 14(1), Αντώνης Στυλιανού 6, Παναγιώτης Κρασσάς 5, Γιάννος Χ”Γεωργίου 4, Γιώργος Τσαγγαρίδης 4, Πόλυς Ιερωνυμίδης 3(1) και Φάνος Μιστρελλίδης 1.

NBA Friends: Κωνσταντίνος Σελιτάς 33(3), Κωνσταντίνος Αυγερόπουλος 17(1), Φάνος Ανδρέου 15, Δημήτρης Σκουρίδης 8, Άγγελος Γάλλος 6(2) και Χάρης Χαραλάμπους 1.

Την επόμενη αγωνιστική, oι Warriors θα αγωνιστούν εκτός έδρας εναντίον της Think Colour, ενώ οι NBA Friends θα αγωνιστούν επίσης εκτός έδρας εναντίον των Blue Cats.

Βίκτωρας Κουντούρης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Coffee House