Λευκαρίτης: “Η πιο σημαντική στιγμή”

0

Η φετινή Πετρολίνα ΑΕΚ… τρελαίνει κόσμο με την ευρωπαϊκή της πορεία. Αρχικά πήρε την πρόκριση στους “32” του Fiba Europe Cup και χθες κέρδισε ένα εκ των φαβορί για την κατάκτησή του! Το balla.com.cy επικοινώνησε με τον Ανδρέα Λευκαρίτη, ο οποίος δεν θα μπορούσε να κρύψει τη χαρά του…

Image

Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Λάρνακας βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, κάνει διαρκείς υπερβάσεις και δικαιώνεται. Η νίκη επί της Βαρέζε είναι η μεγαλύτερη επί των ημερών του, όπως μας τόνισε, βάζοντάς την πιο ψηλά και από το πρωτάθλημα, ενώ στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για τη γενικότερη φετινή πορεία, αλλά και για την ψήφο εμπιστοσύνης στον Λίνο Γαβριήλ. Δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του κόσμου της ΑΕΚ, που έδωσε ρεσιτάλ κόντρα στην ιταλική ομάδα.

Αναλυτικά όσα μας είπε…

Για την ιστορική επικράτηση επί της Βαρέζε: “Η Βαρέζε είναι το πιο μεγάλο όνομα που έχουμε αντιμετωπίσει σαν ΑΕΚ. Θεωρώ πως ήταν η πιο σημαντική στιγμή με μένα στην προεδρία. Τη βάζω πιο ψηλά και από το πρωτάθλημα, γιατί πρώτος μου στόχος είναι να κερδίζει και το κυπριακό μπάσκετ, λόγω της αγάπης μου για την καλαθόσφαιρα. Όχι μόνο η ΑΕΚ. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε με νίκες στα δύο επόμενα παιχνίδια αν δείξουμε χαρακτήρα. Ο κόσμος ήταν εχθές ο έκτος παίκτης. Μας έδινε παλμό και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε κερδίσει”.

Για το αν χωρούν όλα τα καρπούζια στην ίδια μασχάλη: “Βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία στο πρωτάθλημα. Το έργο μας δεν είναι καθόλου εύκολο, από τη στιγμή που παίζουμε και στην Ευρώπη, αλλά και στο Κύπελλο. Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Κύπρο γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα λόγω της πρόκρισής μας στη δεύτερη φάση του Fiba Europe Cup. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται, αλλά η κούραση φαίνεται μερικές φορές, καθώς έχουμε λιγότερους παίκτες και λιγότερους ξένους. Είμαι αισιόδοξος πως θα πετύχουμε τους στόχους μας. Προχωράμε…”.

Για την απόφασή του να εμπιστευτεί στην τεχνική ηγεσία τον Λίνο Γαβριήλ: “Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τον Λίνο Γαβριήλ. Τον εκτιμούσα από πριν σαν προπονητή και τώρα είναι χαρά μου που συνεργαζόμαστε και με δικαιώνει. Πιστεύω μπορούμε να φτάσουμε ψηλά και είναι σημαντικό ότι έχουμε Κύπριο προπονητή στον πάγκο μας”. – See more at:

Πηγή: balla.com.cy

Coffee House