Γερμανία και Ισπανία… καλούν Αινέα!

0

Επειδή το Cyprusbasket.net ξέρει να κοιτάζει πίσω από τις… κουρτίνες, σε παλαιότερα δημοσιεύματά του (“Η μεταμόρφωση του Γιουγκ”, Αινέας, το… χταπόδι του μέλλοντος) έχει αναφερθεί στην περίπτωση του Αινέα Γιουνγκ, ο οποίος αποτελεί το next best thing!

Image

Ο εξαιρετικά ταλαντούχος φόργουορντ άργησε να ξεκινήσει το μπάσκετ, όμως με σκληρή δουλειά και προσήλωση στο στόχο του, έδειξε απίστευτη εξέλιξη και κάνει… πράγματα και θαύματα πάνω στο παρκέ, υπό την εξαιρετική καθοδήγηση του Ευρυπίδη Ανδρέου και του Γιάννου Παντελίδη, οι οποίοι επένδυσαν πολλά πάνω του και δικαιώνονται.

Με απίστευτη παρουσία σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και ιδίως στους τελικούς με τον ΑΠΟΠ, οδήγησε τον Όλυμπο Αγλαντζιάς στην κορυφή του πρωταθλήματος Κ16 Ανδρών χωρίς ούτε μία ήττα και σε σούπερ πορεία στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Κ18 Ανδρών. Συν τοις άλλοις, άφησε το στίγμα του στα φιλικά της Εθνικής Παίδων στην Ελλάδα και παράλληλα συμπεριλήφθηκε από τον Νικόλα Παπαδόπουλο στην Πανεπιστημιακή Ομάδα, όντας ο μοναδικός μαθητής που πήγε στη Μόσχα.

Πλέον, μένει να δούμε το επόμενο βήμα του. Το project του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδων της κορυφαίος λίγκας στην Ευρώπη, ACB (Ισπανία) και παράλληλα έντονα στο προσκήνιο υπάρχει και η προοπτική της Γερμανίας, όπου υπάρχει συγγενικό περιβάλλον και μπορεί να πρωταγωνιστήσει λόγω και της καταγωγής του.

Γενικά, είναι ένα τρομερό κεφάλαιο για την κυπριακή καλαθόσφαιρα και φυσικά για την Εθνική Ομάδα που ποντάρει πολλά πάνω του για το μέλλον. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΚΟΚ τον βοήθησε να εξελιχθεί μέσα από τα εφόδια που προσφέρει στα νέα παιδιά και αναμένεται να ακολουθήσει λαμπρή καριέρα.

Coffee House