Χειμερινό/ Τα σενάρια για τα σταυρώματα των πλέι-οφς (ΧΑΜΟΣ!)

0

Βγήκαν τα κομπιουτεράκια δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της ρέγκιουλαρ σήζον.

Αρχή με τη μάχη της τετράδας. Η Γροθιά έχει μία ήττα και αντιμετωπίζει εντός Blue Cats και EUC Alumni Warriors BC. Με δύο νίκες οι Κερυνειώτες είναι σίγουρα 1οι στην κανονική διάρκεια. Με νίκη επί των Blue Cats και ήττα από EUC Alumni Warriors BC θα φτάσουν στο 11-2 και μπλέκουν σε σενάρια ισοβαθμίας. 2 ήττες έχουν Warriors, CB και Δήμος Έγκωμης με την Γροθιά να έχει κερδίσει με +11 το CB (67-56) όμως ηττήθηκε με -21 από τους Μακεδόνες (69-48).

Για την ομάδα του CB πιο απλά τα σενάρια. Η ομάδα του Cyprusbasket έχει 2 ήττες (από Γροθιά και ΚΕΠ) και μόνο ένα αγώνα να δώσει (με First Shoot). Με νίκη περιμένει. Εάν η Γροθιά κερδίσει τα 2 της ματς, το CB θα ισοβαθμήσει με Δήμο Έγκωμης όμως θα είναι 2ο αφού πήρε το μεταξύ τους ματς. Εάν η Γροθιά κάνει 2η ήττα, υπάρχει σενάριο τριπλής και τετραπλής ισοβαθμίας (Γροθιά, CB & Warriors και Δήμος Έγκωμης) με την κατάσταση να περιπλέκεται.

Οι Μακεδόνες έχουν 2 ήττες όμως σε αντίθεση με CB & Warriors τις κουβαλούν από ομάδες της τετράδας. Έχουν σαν + την ευρεία νίκη επί της Γροθιάς. Κομβικός ο αγώνας με την Think Colour (ενώ έχουν και την φορμαρισμένη ΕΑΚ). Με 2 νίκες περιμένουν Γροθιά, CB και Warriors. Με 1η Γροθιά μάλλον μένουν 3οι, με πρώτο CB επίσης. Αρκετά πιθανό το σενάριο. Σε τυχόν ήττα από την Think Colour η κατάσταση περιπλέκεται ιδιαίτερα αφού πάει στις 3 ήττες (όσες και η ομάδα του Πηλαβά) κάτι που σημαίνει ότι χάνει την διπλή ισοβαθμία και πάει στην 5η θέση. Σε περίπτωση ήττας από Think Colour και ήττας των Warriors από την Γροθιά υπάρχει τριπλή ισοβαθμία (Warriors, Think Colour, Δήμος Έγκωμης) στις 3 ήττες ο Δήμος πάει 5ος αφού θα έχει ήττες από τους δύο, ενώ 4η πάει η Think Colour και 3οι οι Warriors.

Μπερδεμένα τα σενάρια για Warriors. Οι πρωταθλητές μετρούν 2 ήττες (CB & NBA Friends) και αγωνίζονται με UNIc & Γροθιά. Με ήττα από τους Κερυνειώτες θα έχουν 3 ήττες (όσες έχει τώρα η Think Colour) και πέφτουν 4οι ή 3οι (3οι αν κερδίσει ο Πήγασος τον Δήμο Έγκωμης). Με νίκη «γκρεμίζουν» την Γροθιά από την κορυφή και φέρνουν τριπλή (ή τετραπλή) ισοβαθμία στις 2 ήττες. Εκεί η κατάσταση περιπλέκεται, καθώς αναλόγως του ποιες ομάδες ισοβαθμούν η κατάταξη διαμορφώνεται ανάλογα.

Με την πλάτη στον τοίχο η Think Colour. Η ομάδα του Πηλαβά μετρά 3 ήττες και αγωνίζεται απέναντι στον Δήμο Έγκωμης. Με ήττα είναι σίγουρα 5η, με νίκη σίγουρα 4η.