Δεν μας ξέχασε! Δεν τον ξεχάσαμε!

0

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Αυτή την συνέντευξή δεν την περίμενα να εξελιχθεί με αυτό τον τρόπο. Περίμενα ότι θα έχει την ευγενή καλοσύνη να πει κάποια καλά πράγματα για το νησί μας και για την παρουσία του εδώ, αλλά πραγματικά ο Darrell Armstrong με καθήλωσε με αυτά που ανέφερε.

Ας μην κάνουμε άλλη αναφορά στις αγωνιστικές του επιδόσεις και διακρίσεις. Ο ίδιος εξάλλου έδειξε ότι δεν τις αναπολούσε και ιδιαίτερα, όταν ο Νεοκλής του ανέφερε κάποιες από τις σπουδαίες του εμφανίσεις. Κάποιες μάλιστα έδειξε ότι τις ξέχασε ή λίγη σημασία είχαν για τον ίδιο εν συγκρίσει με την γενικότερη του παρουσία στην Κύπρο.

Αυτό που δεν ξέχασε όμως, πέραν από τους ανθρώπους του Πεζοπορικού, είναι την γενικότερη κουλτούρα και τρέλα που κουβαλούμε στην Κύπρο για τον αθλητισμό και τις ομάδες μας. Κουλτούρα που με το έτσι θέλω κάποιοι θέλουν να αλλάξουν και από ότι φαίνεται το πετυχαίνουν πολύ καλά.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι ένας άνθρωπος που έζησε και ζει τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ για πάνω από δύο δεκαετίες θυμόταν την τρέλα των οπαδών μας και την αγωνία όλων πριν από κάθε ντέρμπι. Εξιστορούσε την εμπειρία του για τα παιχνίδια κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και η αλήθεια είναι ότι μαζί του αναπολούσαμε αυτές τις στιγμές όλοι μας.

Αλήθεια ποιος δεν αναπολεί τις «αποπνικτικές» ατμόσφαιρες σε Σολομωνίδης, Apollon Arena και Λευκόθεο; Ατμόσφαιρες που αποδεδειγμένα λύγισαν θηρία και θηρία και στο τέλος χάρισαν μεγάλες επιτυχίες για τις ομάδες μας. Αυτό τον αθλητισμό θέλουμε, εννοείται χωρίς έκτροπα για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας. Αυτό είναι το μπάσκετ μας και καλούμαστε όσοι το αγαπούμε αλλά και αυτοί που αγαπούν τις ομάδες τους να το επαναφέρουν στην θέση που του αρμόζει.

Για να επιστρέψουμε όμως στην χθεσινή συνέντευξη, αυτό που «τεχνοκρατικά» θα έπρεπε να κρατήσουμε από τον Darrell είναι η εμπιστοσύνη στις ικανότητες των καλαθοσφαιριστών που έχει η τωρινή του ομάδα (Dallas Mavericks) ακόμα και αυτών που δεν αγωνίζονται συχνά και δεν αποτελούν πρώτες επιλογές. Γιατί όπως ο ίδιος πολύ σωστά ανέφερε «αν θέλεις να κατακτήσεις το πρωτάθλημα χρειάζονται όλοι και χρειάζεσαι διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον καθένα». Αυτή την εμπιστοσύνη θα έπρεπε να δείξουν και οι ομάδες μας σε κάποιους παραγκωνισμένους Κύπριους που αν μη τι άλλο θεωρώ ότι μπορούν να έχουν συγκεκριμένους ρόλους στις ομάδες μας και έτσι να παίρνουν κάποιο χρόνο συμμετοχής.

Για να κλείσουμε, ο Darrell Armstrong φίλοι μου αποτελεί «πολιτιστική κληρονομιά» για την κυπριακή καλαθόσφαιρα. Η μετέπειτα πορεία του ομολογουμένως να του δίνει τον τίτλο του κορυφαίου ξένου που αγωνίστηκε στην χώρα μας. Ο Blue Hunter θεωρεί ότι ο Darrell, o Mike Jones, o Tony Harris, o Roy Tarpley και άλλοι πολλοί θα έπρεπε να τυγχάνουν «εκμετάλλευσης» από τους παράγοντες μας στην προσπάθεια τους να πείσουν κάλους καλαθοσφαιριστές να έρθουν στην Κύπρο έστω και μέσα στα οικονομικά πλαίσια του σήμερα. Έχουμε παρελθόν και καλούμαστε να το υποστηρίξουμε για να έχουμε και καλύτερο μέλλον.

 

GΥ.Γ. Έχω την εντύπωση ότι για ακόμα μια φορά ο φίλος μας ο Δημήτρης Μιχαήλ δικαιώνεται που έχει την άποψη ότι για να ανεβεί το ενδιαφέρον πρέπει να υπάρχει και η ίντριγκα στο παιχνίδι. Η «κόντρα» μεταξύ Darrell και Tony Harris μας έκανε ήδη να ανυπομονούμε για το δεύτερο 2on2 tournament. ΝΕΟΚΛΗ ΦΕΡΤΟΥΣ!

Υ.Γ.2 Νεοκλή παίζουμε και εμείς fantasy αλλά επειδή παίζουμε και NBA 2K έχουμε στην ομάδα μας ακόμα τον Darrell.

 

Blue Hunter