Καταγγέλλει εθνικιστικό πανό των τούρκων ο Προμηθέας Πάτρας

0

Επίσημη καταγγελία στην Ευρωλίγκα έκανε ο Προμηθέας Πάτρας, με αφορμή ένα εθνικιστικό πανό με αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή των οπαδών της Μπούρσασπορ.

Την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και αντίδραση του Προμηθέα προκάλεσε ένα πανό που ανήρτησαν οι οπαδοί της Μπούρσασπορ, στο ματς του Eurocup.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Πατρινών το συγκεκριμένο πανό είχε εθνικιστικό περιεχόμενο με αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ ενημέρωσαν πως προχώρησαν και σε επίσημη καταγγελία στην Ευρωλίγκα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Εθνικιστικό πανό με σαφή αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή αναρτήθηκε στην κερκίδα των φιλάθλων της Μπούρσασπορ πριν την έναρξη της χθεσινής μας αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα στην Προύσα για το 7 DaysEurocup. Η αντίδραση μας σε αυτό το προσβλητικό πανό ήταν άμεση και έντονη, με αποτέλεσμα το πανό να κατέβει και το παιχνίδι να ξεκινήσει κανονικά.

Οι ενέργειες μας δεν περιορίστηκαν φυσικά εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, καθώς ενημερώσαμε άμεσα τους υπεύθυνους της Euroleague για τα όσα συνέβησαν, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος ώστε να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους.

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων αλλά χώρος ένωσης των κοινωνιών».

sport-fm.gr