Πρωταθλητές Back-2-Back 2022-2023, οι Έφηβοι της ΕΘΑ

0

Το φινάλε στην Α2 Κατηγορία Εφήβων μας επιφύλασσε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πάρα πολύ καλές ομάδες.

Οι ομάδες της ΕΘΑ Έγκωμης και του Phoenix MJBasket Plus βρέθηκαν αντιμέτωπες στην τελική φάση της Κατηγορίας, με τον Πρωταθλητή να κρίνεται στις δύο νίκες. 

Η ΕΘΑ η οποία είχε τερματίσει στην πρώτη θέση είχε το πλεονέκτημα της έδρας και κατάφερε στο πρώτο παιχνίδι που έγινε το περασμένο Σάββατο (22/4/2023) στο Λευκόθεο να επικρατήσει σχετικά εύκολα με 70-50.

Το δεύτερο παιχνίδι που διεξήχθει το Σάββατο 29/4/2023 στη Λεμεσό δεν είχε καμμιά σχέση με το πρώτο. Η γηπεδούχος ομάδα έδειξε τις αρετές της και έβαλε δύσκολα στην ομάδα της Έγκωμης.

Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό και με ένταση καθόλη τη διάρκεια του, προσφέροντας μεγάλες συγκινήσεις σε όλο τον κόσμο που κατέκλυσε το κλειστό της Γ’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού. 
Ο Phoenix μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι αιφνιδιάζοντας την ΕΘΑ η οποία έδειχνε επηρεασμένη από την έδρα, νευρική και πάρα πολύ άστοχη. Με την πάροδο του χρόνου, οι παίκτες του Δημήτρη Μακρή άρχισαν σιγά σιγά να βρίσκουν τα πατήματα τους, καταφέρνοντας να πλησιάσουν στο σκορ με το τέλος της πρώτης περιόδου και να μειώσουν στο 20-15. 

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, η ΕΘΑ ανέβασε πλέον ρυθμούς και παίζοντας πιο καλά στην άμυνα, κατάφερε και περιόρισε τις επιθετικές αρετές των παικτών του Αντώνη Δημητρίου. Ενδεικτικό ότι η ομάδα της Έγκωμης κέρδισε τις τρεις υπόλοιπες περιόδους στο παιχνίδι.

Με το τέλος του αγώνα, οι κιτρινόμαυροι πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη και την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος στην Κατηγορία Εφήβων.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και μαζί με την έντονη παρουσία του κόσμου στις κερκίδες ήταν για ακόμα μια φορά, μια διαφήμιση για την Κυπριακή Καλαθόσφαιρα.

Δεκάλεπτα: 20-15, 30-30(10-15), 42-47(12-17), 56-66(14-19)

Phoenix MJ Basket Plus: Ευριπίδου 6(2), Κωνσταντίνου 8, Γκοτσόπουλος, Γιαλλουρίδης 5(1), Ευαγγέλου 5, Δημητρίου, Hamparsoumian 10(1), Seka 2, Παπαγεωργίου 8, Korvev 6, Χριστοδούλου, Αντωνίου 6.

ΕΘΑ Έγκωμης: Gorman 17(3), Φουλλίδης, Σάββα, Μαμαλίγκας 9, Μάτσης 14, Γεωργίου, Παπασάββας 15(1), Χατζηγιάννης, Αννίβας 3(1), Νικολάου, Ττελιάς, Μωραΐτης 8.