Ανάσανε η Κ.Ε.Π, “βυθίζεται” ο Χαλκάνωρας!

294

Σπουδαία νίκη-ανάσα πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής (12/4) στο Κλειστό της Αγγλικής Σχολής η Κ.Ε.Π/Δικέφαλος Γερίου επί του Χαλκάνωρα Ιδαλίου με 48-43. Αυτή ήταν η 1η νίκη της ομάδας της Πιστοποίησης που έφερε το ρεκόρ της στο 1-1 ενώ στην αντίπερα όχθη ο Χαλκάνωρας βυθίστηκε στο 0-3 και βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός playoffs.

Καλύτερα ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Δαλίτες με τον Χρίστο Διαμαντή να θυμίζει κάτι από τον καλό του εαυτό κουβαλώντας την ομάδα του στο σκοράρισμα με το δεκάλεπτο να βρίσκει μπροστά των Χαλκάνωρα με 12-8.

Η ομάδα της Κυπριακής Εταιρείας Πιστοποίησης κάθε φορά που έχανε την επαφή της με το σκορ έδειχνε να βρίσκει τους τρόπους και να επιστρέφει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, αφού λίγο οι επιπολαιότητες των παικτών του Χρίστιου Πιτζιολή και λίγο η ποιότητα των Καραλάγκα και Τσούνη έφερναν ξανά κοντά το σκορ. Το ημίχρονο βρήκε προηγούμενη την ομάδα του Ιδαλίου με 22-20.

Το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Βαρζακάκου μπήκε σαφώς καλύτερα περιορίζοντας τη δράση του Χρίστου Διαμαντή και με τον Τσούνη να ζεσταίνεται πέρασε μπροστά στο σκορ και με τρίποντο του Καρατσουιράκη έκλεισε το 30λεπτο μπροστά με 35-32. Το παιχνίδι έδειχνε πως θα είναι ντέρμπι μέχρι τέλους με την ομάδα του Πιτζιολή να προσπαθεί να μεταφέρει το παιχνίδι στο ζωγραφιστό “ταίζοντας” τους Αγγελή και Bucur όμως στην άμυνα δεν έβρισκε το αντίδοτο στον Κώστα Τσούνη. Το νέο τρίποντο του Καρατσουιράκη ήταν μαχαιριά στην καρδιά του Χαλκάνωρα με το τελικό σκορ να είναι 48-43.

*Πρώτη νίκη για την Κ.Ε.Π/Δικέφαλος Γερίου που ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τους SDC Knights ενώ την 2η αγωνιστική είχε ρεπό.

**3 ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια για την ομάδα του Χαλκάνωρα που βυθίζεται. Παρ’όλα αυτά οι Δαλίτες πάλεψαν σε ΟΛΑ μέχρι τέλους αφού έχασαν από την Κ.Ε.Π με 5 πόντους, από την GZG με 4 ενώ ηττήθηκαν με 8 πόντους από τους SDC Knights… στην 2η παράταση!

***Πολύ χαμηλότερα από τους γνωστούς μέσους όρους του βρίσκεται ο φυσικός ηγέτης του Χαλκάνωρα, Χρίστος Διαμαντή

****Κεφάλαιο για την Κ.Ε.Π ο Κώστας Τσούνης. Ο Ελλαδίτης οδήγησε και πάλι στο σκοράρισμα την ομάδα του Γερίου όντας όμως πολύ πιο αποδοτικός από το εναρκτήριο παιχνίδι

Τα δεκάλεπτα : 8-12, 20-22, 35-32, 48-43

Κυπ.Ετ.Πιστοποίησης : Τσούνης 17(1), Καρατσουιράκης 8(2), Καραλάγκος 5(2), Βαρζακάκος 4, Στυλιανού 4, Ιωάννου 6, Τσουρουνάκης 4

Χαλκάνωρας : Νικολάου 1, Bucur 9, Αγγελή 7, Πιτζιολής 6, Διαμαντής 11(1), Παπαδόπουλος 2, Λέτσιος 2, Χρίστου 5(1)