Ερασιτεχνικό (Α’): Το προφίλ της ESOBGA

0

Οι μονομαχίες ανάμεσα σε NIVEA και ESOBGA τείνει να εξελιχθεί σε παραδοσιακό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στο κυπριακό ερασιτεχνικό μπάσκετ και έγινε συνήθεια η αναμέτρησή τους με φόντο την κούπα.

Στους απόφοιτους της Αγγλικής Σχολής έχει μείνει σίγουρα η πικρία που δεν έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να σπάσουν την κυριαρχία των αντιπάλων τους, αλλά και περίσσιο πείσμα για να κάνουν τη ρελάνς και την ολική επαναφορά, κατακτώντας την κορυφή.

Τα σενάρια όλα είναι πιθανά. Ο Βασίλης Κούνας με την ηγετική του στόφα κατευθύνει εξαιρετικά τους παίκτες του, έχοντας ως βοηθούς τον μεγάλο άτυχο, Νεοκλή Θεοχαρίδη, που τραυματίστηκε και τον συμπαίκτη του στον ΑΠΟΕΛ, Χάρη Σίσου.

Παίκτες με μεγάλες παραστάσεις και αποφασισμένοι για όλα θέλουν όσο τίποτε να πάρουν την πρώτη θέση, όμως το μειονέκτημα έδρας δεν αποτελεί και τον καλύτερο σύμμαχο στις προσπάθειές τους.

Η ESOBGA έχει στη συλλογή της ένας πρωτάθλημα, που κατακτήθηκε το 2010 με αντίπαλο τον Αχιλλέα, ενώ έχει υπάρξει και επτά φορές φιναλίστ. Η ποιότητα ξεχειλίζει στο ρόστερ της, όπως μπορείτε να δείτε από τα ονόματα που περιλαμβάνει…

3. Σωκράτης Σωκράτους (PG)

4. Kevin Florent (SG)

5. Αλέξης Παναγιώτου (SG)

6. Νικόλας Παναγιώτου (SG)

7. Νεοκλής Θεοχαρίδης (PG)

10. Κωνσταντίνος Θεοχαρίδης (SG)

11. Στρατής Στυλιανού (SF)

12. Γιώργος Καραμπατάκης (PF)

14. Δημήτρης Μακρής (PF)

15. Δημήτρης Μουκτάρης (C)

28. Πάνος Σερδάρης (SF)

88. Ανδρέας Στυλιανού (C)

Προπονητής: Βασίλης Κούνας

esobga2