Εύκολη νίκη για τους EUC Alumni Warriors BC επί της KPMG

312

Σε αγώνα της 2ης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Λευκωσίας η ομάδα των αποφοίτων του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου EUC Alumni Warriors BC συνέτριψε την ομάδα της KPMG με 75-41.

Στον αγώνα που έγινε στο Πολυπροπονητήριο “Ευάγγελος Φλωράκης” (Παρασκευή 12/4 – Ώρα 8:30μμ) οι -τυπικά- γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα και με κορυφαίους τους Α.Παπαστεφάνου που σημείωσε 21(3) και Α.Μιχαήλ με 13π πήραν το 2ο ροζ φύλλο για φέτος.

Οι Πολεμιστές έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους, με την ομάδα των Λογιστών να μπαίνει κάπως μουδιασμένη και επιχείρησαν να τρέξουν με τους Τσιατίνη (9 πόντους σε αυτό το διάστημα) και Λαμπράκη (5 πόντους στο ίδιο διάστημα) να δίνουν το έναυσμα. Το αμυντικό πλάνο περιλάμβανε τον περιορισμό των πολύ επικίνδυνων Γρηγοριάδη και Πίπυρου κάτι που πρόσεξε ιδιαίτερα η άμυνα και με τον Παρασκευά να κερδίζει τις μάχες μέσα στις 2 ρακέτες έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά με 22-10.

Οι Warriors παρά το rotation συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με τους Παπαστεφάνου, Αντωνίου και Δημητρίου να βρίσκουν εύκολα σκορ και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας “τιμώρησαν” τη ζώνη της KPMG και με νέο 12-0 σερί έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά με 43-23.

Η πολυφωνία των γηπεδούχων συνεχίστηκε με όπλο πρωτίστως την άμυνα (αφού περιόρισαν τους Λογιστές μόλις στους 2 πόντους το 3ο δεκάλεπτο) και με νέο 17-2 η σεμνή τελετή έλαβε τέλος αφού το σκορ με το πέρας των 30 λεπτών έφτασε το 60-25.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο αφού είχε πλέον αφαιρεθεί ο παράγοντας της σκοπιμότητας οι άμυνες χαλάρωσαν με τις 2 ομάδες να προσφέρουν όμορφο θέαμα στους περίπου 30 θεατές που παρευρέθηκαν στο πολυπροπονητήριο. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αρκετούς πόντους από τον Μαυρομμάτη σε αυτό το διάστημα ενώ τους τελευταίους 22 (!!!) πόντους των γηπεδούχων σημείωσαν οι Μιχαήλ και Παπαστεφάνου με το τελικό σκορ να φτάνει στο 75-41.

*Σε αθλητοπρεπέστατα πλαίσια κύλησε η αναμέτρηση με τους καλαθοσφαιριστές των 2 ομάδων να μη δίνουν την παραμικρή αφορμή για εντάσεις

**Όμορφο κλίμα και στις “κερκίδες” με τον κόσμο (στην πλειοψηφία τους οπαδοί των Warriors) να δίνουν μια ξεχωριστή νότα

***Αγωνίστηκαν και 24 καλαθοσφαιριστές των 2 ομάδων

Τα δεκάλεπτα : 22-10, 43-23, 60-25, 75-41

EUC Alumni Warriors BC : Μιχαήλ 13, Αντωνίου 4, Στυλιανού 2, Παρασκευά 5, Δημητρίου 3, Τσαγγαρίδης 5(1), Παπαστεφάνου 21(3), Λαμπράκης 8(1), Τσιατίνης 12(1), Κρασσάς 2

KPMG : Μαυρομμάτης 10, Γρηγορίου 1, Πίπυρος 6, Ολύμπιος 8, Ξενοφώντος 3, Μαρνέλος 7, Πυρράκης 6