Η Pn99 το ροζ φύλλο, η Αστυνομία τις εντυπώσεις!

178

Η περσινή πρωταθλήτρια Pn99 δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε στο τέλος την ομάδα της Αστυνομίας με 76-62. Η νεοφώτιστη ομάδα της Α.Ε.Α.Κ κέρδισε τις εντυπώσεις αφού έβαλε δύσκολα στην -σαφώς πιο έτοιμη- ομάδα της Pn99 που πήρε τη νίκη χάρη σ’ένα μεγάλο ξέσπασμα που έκανε στο 3ο δεκάλεπτο. Στην αντίπερα όχθη η ομάδα των ένστολων έδειξε πως ήρθε προετοιμασμένη και με άγριες διαθέσεις και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί απλά με τη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία. 

Η ομάδα του Πέτρου Κονναφή ελαφρώς πιο συγκεντρωμένη στο αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-6 έκλεισε το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης προηγούμενη με 19-13. Το νερό έδειχνε να μπαίνει στο αυλάκι αφού όσοι παρακολουθούν στενά τις ομάδες γνώριζαν ότι όσο περνούν τα λεπτά του αγώνα η ομάδα της Pn99 ανεβάζει ρυθμούς λόγω φυσικής κατάστασης και χημείας ενώ συνήθως ο αντίπαλος κουράζεται και αποσυντονίζεται. 

Οι Αστυνομικοί όμως είχαν διαφορετική άποψη και με κύριους εκφραστές των επιθετικών τους προσπαθειών τους Απεσλίδη και (τον νεοαποκτηθέντα από την Ελληνική Τράπεζα) Τιμοθέου όχι μόνο δεν τα παράτησαν αλλά μ’ένα εκπληκτικό ντεμαράζ έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 35-37. 

Οι πρωταθλητές έμοιαζαν υπνωτισμένοι στον ρυθμό της Αστυνομίας όμως στην ανάπαυλα οι φωνές του Αλέξανδρου Γεωργιάδη έπιασαν τόπο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αφηνιασμένοι στην επανάληψη και με άξονα την τριάδα Κονναφή, Προκοπίου και Σάββα θύμισαν την ομάδα που όλοι θαυμάσαμε στην περσινή περίοδο. Με αστείρευτη ενέργεια “μίκρυναν” το γήπεδο στην άμυνα βραχυκυκλώνοντας την -μέχρι εκείνη τη στιγμή- πολύ καλή κυκλοφορία των φιλοξενουμένων και με όπλο το ανοιχτό γήπεδο ή τις επιθέσεις 8-12 δευτερολέπτων άλλαξαν το τέμπο του αγώνα και επανέφεραν τις ισορροπίες αφού προηγήθηκαν με 63-42. 

Προς τιμήν τους οι Αστυνομικοί δεν τα παράτησαν και παίζοντας καλό μπάσκετ στην τέταρτη περίοδο και βρίσκοντας 4 συνεχόμενα τρίποντα μίκρυναν τη διαφορά με το τελικό σκορ να γράφει 76-62 γεγονός που αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά και στη ψυχολογία της ομάδας. 

Τα δεκάλεπτα : 19-13, 35-37, 63-42, 76-62 

Pn99 : Σάββα 12, Κονναφής 18(1), Γεωργιάδης 4, Φιλίππου 15(1), Σιακαλλής 2, Τουμάζου 3(1), Προκοπίου 13(2), Χατζηβασιλείου 4, Ιωάννου 3(1), Κάκας 2 

Α.Ε.Α.Κ : Καλαβάς 6(2), Πέτσας 1, Χριστοφόρου 8, Γεωργίου 13(3), Κρεμμός 8, Απεσλίδης 15(2), Τιμοθέου 11(2)