Μεγάλη νίκη το Ευρωπαϊκό

0

ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΑΜΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ, ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕ 75-89.

Αιφνιδίασε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο με την παρουσία του στο πρώτο δεκάλεπτο τους αντιπάλους του και πριν καλά καλά το συνειδητοποιήσει κανείς, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 25 -19 με εξαιρετική άμυνα και φοβερή ευστοχία.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου αντέδρασαν με άμυνα που έσπαγε κόκκαλα και ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση, αλλάζοντας την ροή του παιγνιδιού – όπως αποδείχτηκε και στην συνέχεια – κερδίζοντας με 8-27, καλύπτοντας το -6, μετατρέποντας το σε +13 και κλείνοντας το ημίχρονο με 33-46.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου συνέχισαν  την εκπληκτική τους παρουσία κερδίζοντας το με 10-19, παίρνοντας πλέον μία σημαντική διαφορά που θα το οδηγούσε με σχετικά ασφάλεια στην νίκη.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη αφού στην τέταρτη περίοδο αντέδρασε δυναμικά και είδαμε ένα εκπληκτικό τελευταίο δεκάλεπτο το οποίο όμως τελικά δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει τα δεδομένα του παιγνιδιού αλλά κα την τεράστια νίκη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Το 32-25, σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου αποκαλύπτει από μόνο του για το τι έγινε στην τελευταία περίοδο από τους παίκτες και των δύο ομάδων οι οποίοι μας χάρισαν εκπληκτικό καλαθοσφαιρικό βράδυ με περίτεχνες ενέργειες, αποθεώνοντας πρώτα τις καλαθοσφαιρικές τους ικανότητες αλλά γενικότερα και την Πανεπιστημιακή  καλαθόσφαιρα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μαρκάκης με 33 πόντους και 8 τρίποντα ενώ από τους νικητές η παρουσία και η συνεισφορά  όλων οι οποίοι οδήγησαν την ομάδα τους στην νίκη.

Στην άλλη αναμέτρησή, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πέρασε με σχετική ευκολία από το κλειστό της Παλουριώτισσας κερδίζοντας το Frederick με 96-66.

Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού