ΣΟΥΠΕΡ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ : Γνωρίστε τους μονομάχους της Γ’ Κατηγορίας

20

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας θα είναι αυτό που θα εκκινήσει πρώτο με το Cyprusbasket να επιχειρεί να κάνει μια πρώτη ανάγνωση των ρόστερ (με κάθε ρίσκο αφού δεν έχουμε δει ακόμη τις ομάδες σε επίσημες αναμετρήσεις) και να σκιαγραφήσει τα μονοπάτια που θ’ακολουθήσουν οι μονομάχοι στην Γ’ Κατηγορία.

Χαλκάνωρας Ιδαλίου : Με τη δοκιμασμένη συνταγή
Με όπλο την εμπειρία και την ομοιογένεια η ομάδα του Χαλκάνωρα “άγγιξε” πέρυσι την άνοδο, αφού αποκλείστηκε στον -αλήστου μνήμης- επεισοδιακό ημιτελικό από τους μετέπειτα φιναλίστ UNic Senior Eagles. Διατήρησε τον βασικό κορμό και με αιχμή του δόρατος τον Χρίστο Διαμαντή, τον Μάριους Μπούκουρ να δίνει ενέργεια και στις δύο άκρες του παρκέ και με τον μπόμπερ Χρίστο Πιτζιολή να επιστρέφει ως καλαθοσφαιριστής αποκλειστικά (και όχι σαν προπονητής) αποτελεί σταθερή αξία.

Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης/Δικέφαλος Γερίου : Ανακατατάξεις…
Με αρκετές ανακατάξεις στο ρόστερ μετά τη φυγή των : Αλέξη Σολωμονίδη, Βόρη Καραγιάννη και Σόλωνα η ομάδα του Γερίου βρίσκεται σε φάση ανασύνταξης. Με γενικό υπεύθυνο τον Δημήτρη Βαρζακάκο η ομάδα της ΚΕΠ δείχνει σε πρώτη φάση ένα επίπεδο κάτω από την περσινή. Θα βασιστεί στην ομοιογένεια που έχει αποκομίσει αλλά και τον οίστρο του Κώστα Τσούνη.

Pegasos Think Colour : Μα αέρα αλλαγής…
Με καινούριο όνομα (ευρύτερα γνωστοί σαν Phoenix Bulls) καινούρια πρόσωπα (ποιοτικές προσθήκες των Δ. Παπαδόπουλου, Π.Κονσταντίνοφ, Α.Γερομόσχου και του πολύπειρου Γ.Εμπεδοκλή) συνθέτουν ένα ποιοτικό μείγμα ομάδας που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Ομάδα που αναμένεται να παρουσιάσει όμορφο μπάσκετ και να χαρίσει αρκετά highlights με σωστά στελεχωμένο ρόστερ σε κάθε θέση.

Απόφοιτοι 2002 : Σταθερή αξία
Ένα από τα πιο βαριά ονόματα της κατηγορίας, με τεράστιο παρελθόν και ιστορία στο Ερασιτεχνικό αφού συμμετέχει αδιάκοπα τα τελευταία χρόνια. Σε τουρνουά που συμμετείχε προ 2 μηνών στο Γέρι έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία, με διάθεση να παίξει γρήγορο μπάσκετ, με πεπειραμένους καλαθοσφαιριστές που ξέρουν τα κατατόπια και με μεγάλη ομοιογένεια αφού το ρόστερ κάθε χρόνο διατηρείται περίπου το ίδιο αναμένουμε να τερματίσει στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

ΕΘΑ BIG TEAM : Η χαρά του παιχνιδιού
Η ομάδα της ΕΘΑ πρεσβεύει ίσως επακριβώς το νόημα της ερασιτεχνικής καλαθόσφαιρας. Η ομάδα απαρτίζεται κυρίως από γονείς παιδιών των ακαδημιών της ΕΘΑ που αγαπούν το μπάσκετ και δημιούργησαν πέρσι αυτήν την ομάδα. Υπό την μαεστρική καθοδήγηση του Μακρή και με μακράν ποιοτικότερη μονάδα τον Μάριο Βιένα οι κιτρινόμαυροι θα κατεβούν να απολαύσουν κάθε δευτερόλεπτο στο παρκέ χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες.

SDC Knights : Ίσως η πιο βελτιωμένοι…
Θυμάστε τους περσινούς αδύναμους SDC Knights; Ε λοιπόν, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ. Με μεθοδικές κινήσεις ενίσχυσης Με ολικό λίφτινγκ και προσθήκες που τους ανεβάζουν επίπεδο οι “Ιππότες” δεν αναμένεται να θυμίζουν σε τίποτα την αδύναμη ομάδα της προηγούμενης σεζόν. Με τον Πάμπο Χαραλάμπους σε ρόλο παίκτη/προπονητή, με την ομάδα να έχει δουλέψει αυτούς τους 2-3 μήνες σε μια σταθερή βάση και με προσθήκες παικτών (Φάνος Ανδρέου) με πλούσια εμπειρία στα γήπεδα αναμένεται να μας καταπλήξουν με τη βελτίωσή τους.

GZG : Με Εγγλέζο στο τιμόνι
Ο πολύπειρος θρύλος της Κυπριακής καλαθόσφαιρας Κώστας Εγγλέζος θα βρεθεί στο τιμόνι της ομάδας του δικηγορικού γραφείου Γ.Ζ Γεωργίου και αυτό αυτόματα αποτελεί εγγύηση για να βγεί η ομάδα της GZG από την μετριότητα των τελευταίων ετών. Προσθήκες όμως και στο ρόστερ αφού ένας άλλος θρύλος της καλαθόσφαιρας, ο Γιάννος Κτωρίδης θα θωρακίσει τη ρακέτα της ομάδας. Έντονη φημολογία υπάρχει και για προσθήκη Σαρρή κάτι που δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Nicosia Wizards : Fun to watch them…
Οι “Λακαταμίτες” είναι από τις ομάδες που χαίρεσαι να παρακολουθείς. Ομάδα με σπάνιες επιθετικές αρετές, μπορεί να οδηγήσει τα παιχνίδια σε ψηλά σκορ και ρυθμό και αυτόματα προσελκύει τον θαυμασμό των ουδέτερων. Απαρτίζεται από παιδιά που τρέφουν αγνή αγάπη και πάθος για την καλαθόσφαιρα και επίσης διατηρεί ένα σταθερό κορμό τα τελευταία 3 χρόνια με ελάχιστες ποιοτικές πινελιές. Αναμένουμε να βρεθεί στα ψηλά της βαθμολογίας ενώ χρήσιμη θα φανεί και η εμπειρία από την Β’ Κατηγορία.

Α.Ε Φυλακών : Αποδυναμωμένοι οι δεσμοφύλακες
Με νέο “λουκ” αναμένεται να εμφανιστούν οι Δεσμοφύλακες στο φετινό πρωτάθλημα αφού η φυγή των πρώτων δύο σκόρερ τους (μετεγράφηκαν στους EUC Alumni Warriors BC) τους αποδυναμώνει σε μεγάλο βαθμό. Παρ’όλα αυτά η δίψα των Δεσμοφυλάκων για μπάσκετ τους έσπρωξε στη δημιουργία νέας ομάδας με αρκετό νέο αίμα.

Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου : Ο νέος είναι ωραίος…
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι κάτι καλό γίνεται στην ΕΑΚ. Απ’όσα έχουμε αλιεύσει από τα ανεπίσημα φιλικά η ομάδα που δημιουργήθηκε μόλις πριν 2 μήνες από τον -φευγάτο από την Κ.Ε.Π- Βόρη Καραγιάννη φαίνεται να ήρθε για να μείνει. Οι πληροφορίες του Cyprusbasket αναφέρουν ότι έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ποιοτικό σύνολο, έχουν επιλεγεί πολύ προσεχτικά οι 10 καλαθοσφαιριστές που απαρτίζουν το ρόστερ και το μπάσκετ που θέλει να παίξει η ομάδα είναι πολύ ελκυστικό με έφεση στην επίθεση. Ο Ελλαδίτης Κώστας Παπαθανασίου φαίνεται να ξεχωρίζει σαν το πιο ποιοτικό κομμάτι του συνόλου όμως όλοι οι καλαθοσφαιριστές φαίνεται να είναι σε πολύ καλό επίπεδο ενώ κατά τις αλλαγές και το rotation δεν κάνει κοιλιά η ομάδα. Ίσως να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη.

KINGS : Το ερωτηματικό
Η νεοσύστατη ομάδα των KINGS (δημιουργήθηκε από το Νίκο Νικολακόπουλο) με καλαθοσφαιριστές που εδρεύουν κυρίως στο Δάλι αποτελεί το μεγαλύτερο ερωτηματικό της κατηγορίας. Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τη συγκεκριμένη ομάδα και με κίνδυνο να εκτεθούμε δε θα προβούμε σε οποιαδήποτε εκτίμηση και θα περιμένουμε να τους δούμε αγωνιζόμενους για να εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.