Όταν ο Α. Βλάχος συνάντησε τον “άγουρο” Αντετοκούνμπο (pic)

0

O Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον σούπερ σταρ στο ΝΒΑ, όμως πριν φτάσει μέχρι εκεί, πέρασε από πολλά στάδια. Ο Ανδρέας Βλάχος τον είχε αντιμετωπίσει πριν από μερικά χρόνια όταν αμφότεροι ήταν μαθητές.

Image

Ο δυναμικός φόργουορντ ήταν τότε αρχηγός στο Grammar School, με το οποίο είχε κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές το Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Τότε ο νικητής έπαιζε στη συνέχεια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κι εκεί είδε για πρώτη φορά ως αντιπάλους τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, που αγωνίζονταν στο 6ο Λύκειο Αιγάλεω (πρώην Πολυκλαδικό) υπό τις οδηγίες του Κώστα Μαγκουνή.

Ο Κύπριος παίκτης διηγείται όσα θυμάται από τη μπασκετική του συνάντηση με τον “άγουρο” ακόμα τότε παίκτη του Φιλαθλητικού:

“Αν και δύο χρόνια μικρότερος από εμάς, είχε τα αθλητικά προσόντα να σταθεί και φυσικά να διακρίνεται στα τότε πανελλήνια πρωταθλήματα. Ήταν από τότε το επίκεντρο της συζήτησης στα τουρνουά αυτά, όπου λάβαμε μέρος δύο φορές. Αν και σε καμία από τις δύο χρονιές δεν κατάφερε να κερδίσει μαζί με το σχολείο του το πρωτάθλημα, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του.

Ήταν μεγάλη εμπειρία τότε, διότι ήμουν και ο παίκτης που μάρκαρε, ενώ εμείς παίζαμε ζώνη για να εκμεταλλευτούμε το γεγονός πως δεν είχε τότε τόσο αξιόπιστο μακρινό σουτ. Έχει βελτιωθεί απίστευτα τώρα σε δύναμη και φυσικά στο σουτ, στη ντρίμπλα, στις αποφάσεις και στο vision. Από τότε ήταν εξαιρετικά αλτικός και έβγαζε ενέργεια στην άμυνα, όπως και ο αδερφός του. Χαρακτηριστική φάση που «έμεινε», ήταν η φοβερή τάπα που έκανα σε έναν συμπαίκτη μας που έβγαινε μόνος του για κάρφωμα, ανέβηκε πολύ ψηλά, αλλά ο 15άχρονος Γιάννης, με τον απίστευτο διασκελισμό του, πρόλαβε και κόλλησε τη μπάλα στο ταμπλό, παρότι ήταν πολλά μέτρα πίσω”.

Coffee House